10.7 C
Pals
Dissabte, 6 març 2021

Actuació de millora de l’enllumenat públic als carrers Rutlla Baixa, Rutlla Alta i Justícia de Palamós

Amb les noves lluminàries també s'aconsegueix una reducció superior al 75% del consum elèctric anual amb el consegüent estalvi econòmic i la disminució de l'emissió a l'any de més d’onze tones de CO2 a l'atmosfera.

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La setmana passada es va començar a executar el nou projecte de renovació i millora de l’enllumenat públic de carrers a Palamós, que en aquest cas afecta un nou sector de l’àmbit de Sant Joan, concretament els carrers Rutlla Baixa i Rutlla Alta, i el carrer Justícia de l’Eixample.

El projecte ha estat redactat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós i les tasques són a càrrec d’una empresa especialitzada que ha iniciat les feines pel carrer Rutlla Baixa, amb l’obertura de rases per a la canalització de les línies elèctriques i amb el desmuntatge dels antics fanals.

32 nous fanals del tipus Led
En total es retiren les 27 lluminàries existents que han quedat desfasades pel que fa a la tecnologia i eficàcia, que se substituiran ara per 32 nous fanals del tipus Led molt més eficients, els quals aniran majoritàriament adossats a la façana, o bé muntats sobre columnes.

A banda també es renovaran les línies elèctriques d’alimentació d’aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent, que passaran a ubicar-se trenades per façana o soterrades i canalitzades quan coincideixi amb els encreuaments de carrers.

El cost total d’aquestes actuacions és d’uns 35.000 €, i el seu termini d’execució s’ha fixat en dos mesos i mig, però es preveu que les obres estiguin enllestides abans de finals d’aquest any.

Més eficàcia i més estalvi energètic
Amb el nou sistema es millorarà la lluminositat d’aquests carrers i, en conseqüència també, el confort i la seguretat de veïns i vianants.

Amb les noves lluminàries també s’aconsegueix una reducció superior al 75% del consum elèctric anual amb el consegüent estalvi econòmic i la disminució de l’emissió a l’any de més d’onze tones de CO2 a l’atmosfera.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies