Afectats reclamen indemnitzacions al responsable de la flashmob

Els advocats dels afectats han enviat una carta a l'operador turístic que va causar la 'flashmob' a Platja d'Aro i, si no responen o declinen fer front a danys i perjudicis, presentaran una demanda

Conseqüències de la flashmob de l'agost 2016.

Els advocats que defensen a tots els actors afectats per la ‘flashmob’ de Platja d’Aro -que va tenir lloc fa 2 anys i va estendre el pànic i va col·lapsar el municipi- han enviat una carta a l’operador turístic d’aquest acte, Ruf Reisen, on els insten i reclamen abonar indemnitzacions per a dues persones que van resultar lesionades física i psíquicament, bars i restaurants que van perdre diners.

Fecasarm és la patronal dels locals d’oci nocturn de Platja d’Aro. El seu advocat, Joaquim Boadas, ha explicat que “si no hi ha resposta o es neguen a negociar ni tampoc indemnitzen, prepararem una demanda civil que es presentarà a finals de setembre o a principis d’octubre“. D’aquesta manera, la qüestió s’hauria de resoldre als jutjats, deixant de banda la via de negociació que s’intenta perseguir amb aquesta missiva. El lletrat s’ha volgut referir a alguns terminis establerts:

Boadas detalla que exigeixen “danys i perjudicis” per a una senyora que, durant l’estampida, es va fracturar alguns dits i això la va fer estar un any de baixa laboral. De fet, segons l’advocat, “encara presenta seqüeles”. Per ella, exigeixen una quantia de 145.000 euros. Paral·lelament, un altre afectat és un menor que, des d’ençà d’aquest esdeveniment, assevera que “té pànic a anar a Platja d’Aro“. Per ell, encara s’està estudiant la xifra a reclamar, així com dels diversos bars i restaurants que van provocar que la gent deixés sopars a mig fer, que hi hagués coberteria destrossada i que marxessin sense pagar.

Boadas també ha manifestat que encara es troben recopilant tiquets dels comerços que van sortir afectats i que la xifra d’indemnització cap a aquests podria superar els 150.000 euros.

Dos anys de la ‘Flashmob’

Ahir, 2 d’agost, va ser el segon aniversari de la ‘Flashmob’. Un grup de turistes alemanys va simular la persecució d’un famós pel passeig de Platja d’Aro a quarts de deu de la nit, el que va generar un caos absolut a l’avinguda principal del municipi. El pànic es va estendre i la gent va anar marxant en esbandida dels bars i restaurants, així com alguna gent va abandonar els seus cotxes al mig del carrer.