11 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Així ha estat el primer dia de fase 1 a Palamós

Hem parlat amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, que ha explicat que només un 30 o 35% dels establiments poden obrir en aquesta fase, i que per tant no preveuen una obertura massiva fins a la fase 2.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí hem desplaçat el Supermatí de Ràdio Capital a Palamós i a diversos municipis del Baix Empordà per viure en primera persona com els ciutadans i ciutadanes de la comarca estan vivint el primer dia de la Fase 1 de desconfinament.

Així doncs, hem pogut veure com hi havia gent esmorzant a les terrasses a les 8 del matí que tenien taula reservada des de feia dies:

També hem parlat amb l’alcalde del municipi, Lluís Puig, que ha expressat que estava “content que les coses s’estiguin fent bé i anar recuperant la nova normalitat”.

Ha explicat que calculen que només un 30 o 35% dels establiments poden obrir en aquesta fase, i que per tant no preveuen una obertura massiva fins a la fase 2. També ha insistit que aniran cas per cas per veure si es poden posar més taules a les terrasses.

Puig també ha explicat que les xifres sanitàries Palamós potser està una mica per sobre d’altres poblacions però ha dit que “és normal” perquè gran part personal sanitari són del municipi i està “molt content” amb l’actuació de la població.

De cara a la crisi econòmica, tenen previst assessorar amb Cambra de Comerç i FECOTUR per ajudar amb les fases de confinament perquè es pugui reprendre l’activitat el més aviat possible. També van anunciar la creació d’una línia de 700.000€ d’ajudes socials.

Pel que fa a l’estiu, ha dit que està bastant “complicat” i espera a la tardor poder reprendre l’activitat de creuers, ja que el juny ja està cancel·lat i “juliol i agost pot seguir per aquí”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -