25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Així s’afanyen els ajuntaments del Baix Empordà a anunciar projectes abans de les eleccions municipals

Quan falten poc més de dos mesos per les eleccions municipals del 28 de maig, els ajuntaments del Baix Empordà estan treballant a contrarrellotge per acabar projectes i fer reformes per millorar els municipis, o anunciar nous projectes. Repassem aquests projectes que anuncien alguns ajuntaments de la comarca a través de xarxes socials i notícies

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Ajuntament de Palamós (via Twitter)

Quan falten poc més de dos mesos per les eleccions municipals del 28 de maig, els ajuntaments del Baix Empordà estan treballant a contrarrellotge per acabar projectes i fer reformes per millorar els municipis, o anunciar nous projectes. Repassem aquests projectes que anuncien alguns ajuntaments de la comarca a través de xarxes socials i notícies.

Pals

A Pals, l’Ajuntament de Junts per Pals (liderat per l’alcalde Carles Pi) s’està posant les piles per dur a terme diferents projectes per a millorar el municipi. Alguns d’aquests s’han anunciat fa pocs dies, com les millores en el cementiri municipal, en què l’Ajuntament invertirà 17.000 euros.

A part d’aquest, l’Ajuntament de Pals també ha anunciat reformes i millores com a les voreres del municipi o als espais verds. Totes, durant aquest mes de març.

L’alcalde, Carles Pi, es torna a presentar a les eleccions municipals com a cap de llista de Junts per Pals. Després de ser escollit per l’assemblea, Pi argumentar que els avala l’experiència “liderant l’equip de govern per presentar projectes viables per millorar el municipi i el benestar de la seva ciutadania”.

Palamós

A Palamós, també s’estan fent projectes d’última hora per millorar l’aspecte del municipi, com les tasques de manteniment i millora del mur de les escales del Casino, que van començar la setmana passada.

Un altre projecte que s’ha iniciat fa pocs dies és la reforma del barri de la Platja. L’Ajuntament va obrir la fase de contractació a través de concurs públic, a principis de març. L’objectiu del projecte és millorar la connectivitat entre el front marítim de Palamós i l’anomenat barri de la Platja. Està previst que les obres durin un any.

Palamós licita la reforma del barri de la Platja

 

I, a finals de febrer, també van començar les obres de reforma de la Plaça de Josep Sarquella de Palamós, que l’Ajuntament va assegurar que tenen per objectiu “convertir la zona en un referent per al municipi”. Es preveu que les obres finalitzin en un termini màxim de tres mesos, és a dir, just abans de les eleccions.

Comencen les obres de reforma de la plaça de Josep Sarquella de Palamós

Finalment, a Palamós també s’ha fet un pas endavant en un dels grans projectes del programa de l’alcalde, Lluís Puig (ERC). Finalment, s’ha decidit la ubicació del que serà el nou hospital comarcal del Baix Empordà. Es va anunciar a principis de març.

Sant Feliu de Guíxols

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és un altre que, a través de xarxes socials, ha explicat que s’han fet algunes millores al municipi. A finals de febrer, per exemple, es va fer una neteja integral al sector Sants Boada.

També al febrer, l’Ajuntament va tramitar la subvenció per a la reforma de l’Antic Hospital. Segons el consistori, la seva intenció és poder començar “pròximament” el condicionament de l’edifici.

Sant Feliu preveu iniciar aviat les obres de l’Antic Hospital

Santa Cristina d’Aro

A Santa Cristina, l’Ajuntament també està treballant en diferents projectes en les últimes setmanes. Per una banda, l’alcaldessa Lourdes Fuentes ha explicat que les obres de la nova biblioteca municipal un dels projectes més importants del seu mandat, s’han reprès. Ho va fer amb un vídeo a xarxes fa pocs dies.

A més, també s’han executat millores i s’ha avançat en projectes de millora al municipi, com les obres d’urbanització del Pla Parcial Urbanístic del Pedró o el nou skate park. Precisament, l’Ajuntament ha explicat que aquest últim s’acabarà aquest mateix mes, tot i que inicialment havien de tenir una durada de tres mesos.

Begur

A Begur, l’Ajuntament de Maite Selva també està anunciant nous projectes, sobretot també de millora al municipi. Un dels més recents és l’aprovació de la memòria per a les obres d’arranjament de l’enllumenat del barri de Font Martina d’Esclanyà. L’Ajuntament invertirà uns 125.000 euros en les obres.

L’Ajuntament de Begur també va anunciar, el 2 de març, que el Ple va aprovar una modificació de crèdits del pressupost municipal del 2023 que permetrà invertir més d’un milió i mig d’euros en diferents “actuacions de millora dels serveis i equipaments del municipi”. Els diners es destinaran a “projectes tècnics”, la construcció de nous vestidors al Camp Municipal de Futbol, la segona fase de la reconstrucció de part del mur existent als apartaments d’Es Cau, millora d’asfaltat, entre altres. Finalment, el consistori també va anunciar que entre el 21 i el 24 de febrer es durant a terme “tasques d’asfaltat i reparació del paviment en diversos carrers del nucli antic de Begur”.

Actualment, queden 76 dies per les eleccions municipals. Tots els alcaldes d’aquests municipis que estan anunciant projectes es tornen a presentar i intentaran revalidar el càrrec el proper 28 de maig.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -