12.6 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

Arribar a demà, si podem

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’altre dia entrevistava un home de 80 anys i em deia que als 80 anys només pots esperar a demà, arribar a demà i que estiguis tant bé com avui.

Aprofitarem avui, doncs, per parlar del clima i aquestes coses perquè demà és 1 d’octubre i ja sabeu el que toca. Venim d’un cap de setmana que va començar reivindicatiu i activista, amb manifestacions a tot el món reclamant mesures pel canvi climàtic. El que em passa a mi és que últimament veig plàstic a tot arreu, massa plàstic a llocs impensables i totalment innecessaris, quan entro en una botiga, a la decoració d’una festa, als paquets de qualsevol cosa. A la manifestació de divendres hi havia una pancarta que posava que en aquella manifestació hi havia molt d’hipòcrita – i és veritat. Ens manifestem un parell d’horetes i després berenem un suc amb un envàs de plàstic i tan tranquils. D’hipòcrites sempre en serem una mica, però d’això a escenes com les crítiques que a rebut greta Thunberg, hi ha un gran salt.

Un comentarista polític nord-americà  va dir que era “una nena sueca malalta mental”, un periodista brasiler va dir que era una histèrica mal estimada i que necesita sexe, i un llarg etcétera amb Trump pel mig que no cal ni mencionar.

Passa tot això i mentrestant, Sant Feliu va aprovant campanyes que seran un granet de sorra, de seguida us ho expliquem; Palafrugell s’adhereix a les manifestacions de la vaga del clima i nens i nenes com els de l’escola de vedruna de Palafrugell dediquen la seva hora del pati a fer la seva versió dels Fridays for Future. Mentrestant, fem el que podem per canviar el món, que diem. Que el món pot canviar no és un somni adolescent: el món canvia cada dia, però que sigui cap a millor ja és una altra cosa. Hem de canviar el clima, hem de canviar les maneres i hem de canviar tantes coses que sí, que avui estem bé i al cap i a la fi l’únic que ens queda és esperar a demà. Però jo tinc 23 anys i no espero que demà estiguem tan bé com avui, sinó que he d’esperar que no estiguem tan malament, justament, perquè vull que el planeta arribi molt més enllà que a demà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -