22.2 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

Arturo Prades: “L’objectiu és crear projectes i treure’n profit com a municipi”

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha desenvolupat el projecte Smart Town que impulsa la creació d’empreses tecnològiques per promoure solucions per a la gestió intel·ligent de municipis amb característiques com la dispersió urbana i l’estacionalitat de la població. El projecte preveu desenvolupar un hub a Calonge i Sant Antoni.

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Arturo Prades, regidor de Promoció Econòmica de Calonge i Sant Antoni, ha volgut destacar els beneficis de l’Smart Town. Segons ha manifestat, la tecnologia dona eines més eficients als municipis.

Durant l’entrevista ha destacat que amb l’ús de la tecnologia es pot regular el pas dels cotxes del Passeig de Sant Antoni. Fent referència a la seguretat dels vianants, ha destacat que gràcies a utilitzar eines tecnològiques, es pot arribar a prohibir la circulació en moments puntuals.

Aquests beneficis estan lligats a la vinculació que té Calonge i Sant Antoni amb diversos hubs tecnològics d’arreu de Catalunya. De fet, el municipi empordanès és un dels 17 que hi ha a tot el territori català i en forma part per la dispersió de la vila. L’objectiu que hi ha ara, amb aquesta relació amb la tecnologia és atraure el perfil del jovent cap al viver d’empreses. Prades diu que esperen que els joves, en un futur no molt llunyà, decideixin deixar de viure a les ciutats i traslladar-se a municipis com Calonge i Sant Antoni.

L’objectiu és tenir el municipi preparat per quan arribin els nous joves i d’aquesta manera anomenar Calonge i Sant Antoni com un municipi emprenedor. El regidor de Promoció Econòmica destaca que volen estar preparats pel futur perquè la vila és “un pou per gent que vol viure” d’una manera més calmada.

Al llarg de l’entrevista també s’ha aprofitat la trucada per parlar amb Prades sobre el paper del PSC de Calonge i Sant Antoni amb l’independentisme. Recentment, el Ple ha aprovat, per unanimitat, anomenar Plaça de l’1 d’Octubre un espai del poble.

I del futur del regidor durant les eleccions del maig del 2019. Arturo Prades ha destacat que estarà a la llista si només es pensa en el municipi. A l’entrevista al Supermatí ha destacat que “no es poden traslladar als plens municipals” aquells debats que s’han de fer al Congrés dels Diputats o al Parlament de Catalunya.

Escolta l’entrevista sencera aquí.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios