14.4 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

Barbara Hallé: “Ja fa temps que estem treballant per ser un destí més sostenible”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Barbara Hallé: "Ja fa temps que estem treballant per ser un destí més sostenible"
Loading
/

Aquest divendres han entrat en vigor les mesures de restricció d’aigua amb l’entrada d’11 municipis de la comarca a la fase d’emergència per sequera. I el sector hoteler s’ha mostrat preocupat per aquestes mesures. Per donar-nos alguns detalls més sobre com afronten la situació ens ha visitat al Supermatí la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbara Hallé.

Barbara Hallé reconeix que queden molt clares les mesures que han de prendre els ciutadans, però el sector hoteler encara té dubtes sobretot amb l’ompliment de piscines. Tot i això, la presidenta de la Unió d’Empresaris apunta que ja fa temps que els associats de l’entitat treballen per adaptar els hotels, que siguin més sostenibles i que aquests puguin estalviar més aigua.

Alguns hotels han començat a omplir les piscines amb aigua salada i Barbara Hallé afirma que aquesta és “l’alternativa”. Per això, des de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i turisme de la Costa Brava Centre fa unes setmanes que treballen per impulsar aquesta idea. Des de l’administració ja els han avançat que hi haurà línies de finançament i ajuda per intentar pal·liar els efectes d’aquesta sequera.

Barbara Hallé admet que hi ha pocs proveïdors d’aigua salada, però hi ha un empresari de la zona que podria cobrir la demanda que es genera al Baix Empordà. Aquest tipus d’empreses tenen permisos per recollir aigua del mar i transportar-la en una cisterna especial per l’alta concentració de sal.

Turisme i aigua

Una de les problemàtiques amb l’aigua durant la temporada estival és l’augment del seu consum per la crescuda de població amb els turistes que visiten la comarca. Barbara Hallé admet que és un aspecte complicat, per això, creu que tant ajuntaments com l’administració ha d’impulsar polítiques de conscienciació per mirar de minimitzar el consum dels visitants.

Barbara Hallé apunta que els turistes, sobretot els estrangers, poden entendre que estem vivint un període de sequera llarg. “Estem treballant des de fa temps per ser un destí més sostenible”, explica Hallé. Per això, apunta que les polítiques per atendre els turistes que visiten el Baix Empordà i Catalunya haurien d’anar orientades a donar a conèixer la situació real del territori que es visita.

La presidenta admet, però, que els preocupa que per la sequera hi hagi menys visitants a la zona. Per evitar que això, passi tot el sector turístic està treballant per promoure la destinació i desmentir titulars com els que apunten que “els hotels de Catalunya no podran omplir piscines”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios