25.3 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

Begur vol promoure la visibilitat del col·lectiu transgènere

Al llarg dels darrers dies s’ha pintat amb la col·laboració d’un grup de joves del municipi una part de les grades del Parc de l’Arbreda amb els colors de la bandera trans.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat 31 de març es va commemorar el Dia Internacional per la Visibilitat Trans, una jornada commemorativa LGTBI nascuda l’any 2009 amb l’objectiu de promoure la visibilitat de les persones del col·lectiu trans. Enguany, l’Ajuntament de Begur s’ha sumat a la celebració d’aquesta diada col·laborant amb el Servei d’Atenció Integral del Baix Empordà en l’organització de diferents accions de visibilització en l’àmbit municipal i comarcal.

Així, a finals del mes de març el consistori va dur a terme -amb el suport i la implicació d’un grup de joves del municipi- la pintada d’una part de les grades del Parc de l’Arbredaque està sent sotmès a un procés de millora i arranjamentamb els colors de la bandera trans.

Aquesta actuació -així com les diverses que s’han dut a terme al llarg dels darrers dies arreu de la comarca- s’emmarca en la planificació d’accions coordinades dels SAIs del Baix Empordà (integrat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols); que aquest 2021 es focalitza especialment en el fet trans, donada l’especial vulnerabilitat i discriminació que poden afrontar les persones d’aquest col·lectiu.

Què és la disfòria de gènere?

La disfòria de gènere és un terme utilitzat per psicòlegs i metges que descriu l’angoixa, infelicitat i ansietat que les persones transgènere poden sentir sobre la incompatibilitat entre el seu cos i la seva identitat de gènere. Una persona pot rebre un diagnòstic formal de disfòria de gènere per tal que rebi un tractament mèdic que l’ajudi durant la transició.

A Catalunya, el 10 d’octubre de 2014 es va aprovar la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El preàmbul de la llei indica que la seva finalitat és “promoure les condicions per tal que, els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals –LGBT–, així com dels grups dins els quals aquestes s’integren, siguin reals i efectius, facilitant la seva participació i representació en tots els àmbits de la vida social, i remoure els estereotips que afecten negativament a la percepció social de les persones LGBT.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les comarques gironines són les que més llibreries tenen per nombre d’habitants a Catalunya

El sector destaca "l'impuls" que suposa la capital on hi ha una xarxa d'establiments "considerable"
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -