10.7 C
Pals
Dissabte, 25 Gener 2020

La Bisbal subvenciona quatre projectes de Cooperació Internacional

Els quatre projectes són: Agermanament sense fronteres, el Projecte Xevi, ONG Dagua i Educal

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

L’Ajuntament de la Bisbal subvencionarà quatre projectes de cooperació i d’ajuda al codesenvolupament internacional: Agermanament sense fronteres, el Projecte Xevi, ONG Dagua i Educal. En un acte celebrat el passat divendres 10 de gener a l’amfiteatre del Mundial i conduït per Núria Felip, es van presentar i explicar com i on treballen aquestes entitats amb l’objectiu d’informar i difondre els projectes. Al mateix temps es va retre un petit homenatge a les entitats i voluntaris.

En tots els casos, les associacions duen a terme accions de cooperació, a través de projectes i programes de desenvolupament sostenible. Però, quin és l’àmbit d’actuació de cada un dels projectes subvencionats?

Agermanament Sense Fronteres

El seu projecte es basa en la cooperació educativa en arts plàstiques a Bot-Makak, al Camerun.

Projecte Xevi

Aquest està centrat al Senegal, on els voluntaris treballen pel desenvolupament urbanístic, econòmic i social de la zona a través de la col·laboració amb les entitats locals de la zona. Una de les activitats més conegudes que duen a terme és la de “Pedals Solidaris”.

ONG Dagua

És una Associació que realitza quatre projectes educatius de salut a la ciutat de Buenaventura, Colòmbia. Ofereixen a nens, nenes i joves orfes que viuen sota el llindar de la pobresa un dinar al dia i seguint una pauta de menú saludable recomanat per una nutricionista. També tenen un projecte educatiu, on col·laboren i vetllen per l’educació dels joves que no tenen recursos econòmics suficients per estudiar. En tercer lloc, el programa de salut té com a principal objectiu realitzar xerrades obertes a la comunitat sobre temes de benestar i salut. Finalment, fan un control de creixement i desenvolupament a través de revisions mèdiques trimestrals als nens i nenes de la zona.

Educal

El seu àmbit d’actuació és l’educació dels infants i joves d’Amèrica Llatina. És una associació sense ànim de lucre que està formada per persones que provenen del món de l’ensenyament i el lleure i que han treballat amb col·lectius amb risc d’exclusió social.

Podeu recuperar l’entrevista que vam realitzar a Núria Felip, pedagoga i educadora encarregada de presentar el projecte Educal, al Supermatí de Ràdio Capital:

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies