8.1 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

La Bisbal subvenciona quatre projectes de Cooperació Internacional

Els quatre projectes són: Agermanament sense fronteres, el Projecte Xevi, ONG Dagua i Educal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal subvencionarà quatre projectes de cooperació i d’ajuda al codesenvolupament internacional: Agermanament sense fronteres, el Projecte Xevi, ONG Dagua i Educal. En un acte celebrat el passat divendres 10 de gener a l’amfiteatre del Mundial i conduït per Núria Felip, es van presentar i explicar com i on treballen aquestes entitats amb l’objectiu d’informar i difondre els projectes. Al mateix temps es va retre un petit homenatge a les entitats i voluntaris.

En tots els casos, les associacions duen a terme accions de cooperació, a través de projectes i programes de desenvolupament sostenible. Però, quin és l’àmbit d’actuació de cada un dels projectes subvencionats?

Agermanament Sense Fronteres

El seu projecte es basa en la cooperació educativa en arts plàstiques a Bot-Makak, al Camerun.

Projecte Xevi

Aquest està centrat al Senegal, on els voluntaris treballen pel desenvolupament urbanístic, econòmic i social de la zona a través de la col·laboració amb les entitats locals de la zona. Una de les activitats més conegudes que duen a terme és la de “Pedals Solidaris”.

ONG Dagua

És una Associació que realitza quatre projectes educatius de salut a la ciutat de Buenaventura, Colòmbia. Ofereixen a nens, nenes i joves orfes que viuen sota el llindar de la pobresa un dinar al dia i seguint una pauta de menú saludable recomanat per una nutricionista. També tenen un projecte educatiu, on col·laboren i vetllen per l’educació dels joves que no tenen recursos econòmics suficients per estudiar. En tercer lloc, el programa de salut té com a principal objectiu realitzar xerrades obertes a la comunitat sobre temes de benestar i salut. Finalment, fan un control de creixement i desenvolupament a través de revisions mèdiques trimestrals als nens i nenes de la zona.

Educal

El seu àmbit d’actuació és l’educació dels infants i joves d’Amèrica Llatina. És una associació sense ànim de lucre que està formada per persones que provenen del món de l’ensenyament i el lleure i que han treballat amb col·lectius amb risc d’exclusió social.

Podeu recuperar l’entrevista que vam realitzar a Núria Felip, pedagoga i educadora encarregada de presentar el projecte Educal, al Supermatí de Ràdio Capital:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -