17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Calonge ha d’abonar 135.000 euros a la vídua de Lluís Gamon

L’ajuntament haurà de pagar el deute endarrerit de la fundació que Esther Medina reclama des del 2012

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El jutjat de primera instància número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha sentenciat la fundació Gamon-Medina, en mans del consistori, ha d’abonar amb interessos l’assignació anual que Esther Medina, vídua de Lluís Gamon, reclama des del 2012. L’ajuntament de Calonge i Sant Antoni haurà de pagar el deute de 135.017,50 euros que correspon als exercicis entre 2012 i 2019 arran del conveni de constitució de l’ens el 1997, segons ha avançat El Punt Avui.

Lluís Gamon va cedir el fons de 250 obres d’art i la finca familiar del Putxet de la Cadira amb el requisit que el consistori, que el 1997 encapçalava Josep Roselló, havia de bastir la fundació i aportar 2 milions de pessetes anuals (12.000 euros) per al manteniment de la propietat. Els diners anuals eren per a despeses de custòdia, conservació i la jardineria per la propietat que Gamon, que va morir el juliol del 2004, i Medina conservarien en usdefruit vitalici.

L’any 2012, quan manava l’actual alcalde Jordi Soler, Medina va denunciar que només li havien abonat la meitat, 6.000, i que des d’aleshores no ha rebut més aportacions. L’advocat de Medina, Joan Bigas, explicava ahir que “l’escriptura de donació presentava aquesta càrrega, a més d’un panteó familiar i protegir urbanísticament la finca”. La propietat s’estén des de la carretera C-253 fins a la sorra de la cala Cristus, unes 2,28 hectàrees al litoral de Treumal.

Fonts del consistori explicaven ahir que acabaven de rebre la notificació de la sentència al migdia, ara en mans dels serveis jurídics. Aquesta no és ferma i hi ha possibilitat de preparar recurs d’apel·lació, per això ahir van rebutjar fer més declaracions. L’advocat Bigas explica que el municipi té cura de tasques de manteniment i vigilància de la finca, però per pagar el deute no podria desprendre’s d’obres del fons, que també està blindat.

- Publicitat -
- Publicitat -

2 COMENTARIS

Comments are closed.

- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -