Calonge i Sant Antoni demana a la Generalitat la cessió de la carretera C-253. El darrer ple municipal ha donat llum verda a la reclamació, amb els únics vots en contra del grup d’ERC.

El govern municipal vol gestionar directament aquesta via al seu pas pel municipi i potenciar-ne l’ús per a bicis i vianants.

La proposta demana a la Generalitat que traspassi la titularitat de la C-253 al consistori, tant la part inserida a la xarxa urbana de Sant Antoni com del tram conegut com Avinguda d’Andorra, que és el que enllaça Sant Antoni amb el municipi veí de Platja d’Aro.

La petició té el suport dels grups del PDeCAT, PSC, Avancem i del regidor no adscrit Joan Pons, i els vots en contra d’Esquerra. El govern municipal considera que el traspàs permetria fer una gestió més àgil del tram que travessa Sant Antoni, com a via urbana.

Pel que fa al tram conegut com l’antiga carretera de Platja d’Aro, el consistori té la intenció de desenvolupar-hi diverses actuacions per facilitar la circulació de vianants i bicicletes. També vol connectar millor i amb més seguretat els diversos barris residencials de la zona i els accessos a les platges.