19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni presenta al·legacions contra la declaració del municipi com a zona de mercat residencial tensionat

La decisió ve després que la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya hagi inclos aquest municipi dins el llistat dels 131 nous municipis dins la zona de mercat residencial tensionat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat al·legacions contra la decisió de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya d’incloure el municipi entre les 131 noves localitats catalanes declarades com a zones de mercat residencial tensionat, sumant-se a les 140 ja existents. Tot i que l’ajuntament és conscient de la problemàtica real per accedir a l’habitatge, causada per la inflació del mercat immobiliari, considera que aquesta mesura no és adequada per garantir el dret a l’habitatge i ha presentat quatre al·legacions a aquesta declaració.

El primer punt assenyala greus deficiències en l’anàlisi utilitzada per incloure nous municipis a la zona de mercat residencial tensionat. El consistori critica la interpretació homogènia de tot el territori, ja que en municipis turístics com Calonge i Sant Antoni, les mesures aplicades podrien no ser eficients ni eficaces per produir habitatge de lloguer a preu assequible. A més, apunten que “la inclusió del municipi implicaria un límit en les rendes de lloguer, desincentivant la conversió d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) en habitatges de lloguer”.

En segon lloc, l’ajuntament assenyala que les dades utilitzades per elaborar la memòria estan desactualitzades, amb estadístiques de variacions entre 2001 i 2021, però sense considerar les dades més recents dels anys 2022 a 2024. “Això impedeix una resposta realista a les necessitats actuals dels municipis afectats”, expliquen des de l’Ajuntament.

La tercera al·legació es basa en la política d’habitatge de l’ajuntament, que prioritza els habitatges socials de lloguer. El Pla Local d’Habitatge (PLH) de 2021 destaca que l’oferta de lloguer a Calonge i Sant Antoni és escassa i amb preus per sota de la mitjana catalana. “En aquest context, la declaració de zona de mercat tensionat no sembla adequada”, apunten des de l’Ajuntament, i afegeixen que “el límit de les rendes no té sentit en un mercat de lloguer feble com el del municipi”. Per això proposen que en lloc d’això, s’incentivi el lloguer d’habitatge convencional en detriment del lloguer turístic.

Finalment, apunten que cal crear un pla comarcal d’habitatge. El consistori considera necessària la descentralització normativa, ja que cada territori coneix millor les seves realitats i pot intervenir de manera més efectiva. I afegeixen que “els municipis de la Costa Brava Centre, amb dinàmiques similars condicionades pel sector turístic, necessiten instruments planificadors adaptats a les seves necessitats reals i dinàmiques econòmiques, per orientar les polítiques d’habitatge d’acord amb les necessitats de la ciutadania”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lliuren les Banderes Blaves a 14 platges i 4 ports del Baix Empordà

Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -