19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Calonge trenca el silenci i recupera el so de les campanes

Per celebrar-ho, els impulsors de 'Calonge quina hora és?' organitzen una xocolatada popular i la lectura d'un manifest aquest dissabte 11 de febrer

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de més de quatre mesos sense sentir les campanes de l’Església de Sant Martí, Calonge ha recuperat el característic so del seu campanar. Per celebrar-ho, els impulsors de ‘Calonge quina hora és?’ organitzen una xocolatada popular i la lectura d’un manifest aquest dissabte 11 de febrer a les 17 h.

El sistema del campanar i el rellotge van quedar malmesos quan un llamp va impactar contra el campanar el passat 4 d’octubre. Un dels impulsors de la campanya ‘Calonge quina hora és?’, Xavi Palet, explica que gràcies al moviment veïnal s’ha aconseguit que el Bisbat de Girona arregli el campanar.

La campanya va començar el mes de novembre quan va esclatar la notícia als mitjans de comunicació. Xavi Palet reconeix que en aquell moment ‘Calonge quina hora és’ va agafar “volada”. Tot i això, no van rebre cap resposta, ni de l’administració ni del Bisbat. En passar les festes i sense sentir encara el toc de les campanes, els veïns van decidir organitzar més actes.

Parlant amb els operaris que estan arreglant el campanar, Xavi Palet va assabentar-se que d’una part de les despeses de la reparació se n’ha fet càrrec el Bisbat. Tot i això, no saben qui acabarà de pagar el total de la reparació del campanar. El mossèn de l’Església de Sant Martí de Calonge, segons explica Xavi Palet, va intentar agilitar la restauració.

A més, Xavi Palet explica que en cap moment s’han posat en contacte amb l’associació veïnal per explicar-los com es trobava el procés. Reconeix que amb les accions i la pressió a través dels mitjans de comunicació han fet desencadenar aquesta reacció des del Bisbat.

Una nova melodia pel campanar

Xavi Palet relata que el campanar es va reformar a finals del segle XIX gràcies a una iniciativa indiana. És un campanar quadrat d’església romànica, coronat amb uns merlets i arcs neogòtics.

Des de l’associació ‘Calonge quina hora és?’ volen intentar crear una nova melodia perquè pugui sonar en ocasions especials o rellevants. Per això, la setmana que ve es reuniran un compositor, el responsable de la central del campanar de Calonge i en Xavi Palet per parlar d’aquest projecte.

Imatge de portada: Xavier Palet Sabater. Campanar de Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lliuren les Banderes Blaves a 14 platges i 4 ports del Baix Empordà

Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -