8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

L’institut escola Vila-romà ampliarà el nombre d’aules per evitar l’ús de barracons

Les obres de reforma per adaptar les noves aules seran a càrrec de la Generalitat, i es posaran en servei coincidint amb l’inici del curs vinent

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’institut escola Vila-romà de Palamós incorporarà durant el curs vinent tot el cicle de secundària, amb la posada en marxa del quart d’ESO. Amb aquesta acció no es requerirà la ubicació de mòduls prefabricats. El consistori palamosí i el centre educatiu s’han mostrat satisfets amb aquesta solució.

L’ampliació de les aules que són necessàries per als alumnes de quart, es farà a l’espai que actualment ocupa l’antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l’Arxiu Municipal, situat al costat de l’edifici escolar, i que l’Ajuntament de Palamós reubicarà possibilitant cedir tot aquest àmbit a l’escola. Les noves aules se situaran en aquest espai que ocupa uns 240 m², annex a l’edifici de l’antiga escola que actualment ja acull les classes de primer a tercer d’ESO i les dependències de l’Aula d’Aprenentatge. 

La comunitat educativa del centre i l’Àrea municipal d’Ensenyament han treballat en els darrers mesos per cercar la solució, que ja compta amb l’aprovació de la Generalitat i que evita la instal·lació de mòduls prefabricats, tal com havia proposat el Departament d’Educació. Ho explica la regidora d’educació de l’Ajuntament de Palamós, Laura Lafarga. 

El Servei d’Arxiu Municipal té la seva seu administrativa i de consulta a l’edifici de la Casa Montaner (parc dels Països Catalans) i el dipòsit de documentació és l’únic espai descentralitzat d’aquest servei. Tot el fons que conté serà traslladat ara a un nou espai que ja s’està habilitant en un annex de l’equipament municipal de la Nau dels 50 metres. 

L’Ajuntament de Palamós i la comunitat educativa de l’institut escola Vila-romà es mostren satisfets amb la solució acordada. Laura Lafarga reconeix que ha estat una solució pactada i consensuada entre tots els actors implicats. 

Laura Lafarga explica, però, que segueixen demanant al Departament d’Educació de la Generalitat, la redacció del projecte i la construcció d’un nou edifici que aculli, en un mateix espai, tot el cicle de secundària del centre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -