15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Carmen Maria Marugan: “La digitalització de l’Arxiu permet que investigadors d’arreu del mon hi puguin accedir”

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Carmen Maria Marugan: "La digitalització de l'Arxiu permet que investigadors d'arreu del mon hi puguin accedir"
Loading
/

Avui l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra el seu 40è aniversari amb les persones que han format part de l’arxiu durant la seva trajectòria. L’acte es farà a les 8 del vespre al Teatre Municipal de la Bisbal i per parlar de la celebració, al Supermatí d’ahir ens va visitar la directora de l’Arxiu Comarcal, Carmen Maria Marugan.

La festa d’aquest vespre dona tret de sortida a les activitats commemoratives que duraran tot l’any. Fa quatre dècades que l’arxiu dona servei als ciutadans i col·labora amb els altres arxius del territori. “És un treball en equip continu”, va explicar Marugan.

L’Arxiu Comarcal fa una feina molt important dins el territori. D’una banda, dona servei a la mateixa administració de la Generalitat de la comarca, però també té la funció d’arxiu municipal i preserva el patrimoni documental dels petits municipis que no tenen un arxiu propi.

Fa temps que el món digital ha arribat als arxius i això permet que molts documents es puguin consultar en línia. “Ja tenim més de 300.000 imatges penjades en línia”, però es preveu que l’experiència digital vagi augmentant amb el temps.

De fet, Marugan va afegir que la gran majoria d’usuaris són digitals, la gent ja no es desplaça tan físicament i fa que l’assessorament humà no sigui tan acurat. “En línia tu has de saber molt bé què busques. Si tu no ho pots trobar a l’arxiu, és aquí on nosaltres et podem ajudar”. Tot i això, la digitalització permet que investigadors d’arreu del món puguin fer consultes del patrimoni de l’arxiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -