24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

Climax

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.
Ignasi Arbat
Ignasi Arbathttp://www.ningunoesperfecte.cat/
Presentador i director del programa "Ningú no és perfecte"
- Publicitat -
Ho confesso, Gaspar Noé (Irreversible, Enter de void i Love) em sembla un venedor de fum. Un d’aquets cineastes que es passegen per diferents festivals mentre reben l’aplaudiment d’una crítica que el venera. Personalment em sembla un venedor de fum frívol, com pot ser Albert Serra a casa nostra. Les seves pel·lícules em semblen buides de contingut i només busquen la provocació gratuïta. A través d’unes imatges visualment potents, repeteix les mateixes provocacions una vegada i una altra en les seves pel·lícules. Els temes recurrents d’aquest enfant terrible del cinema francès són omnipresents en el seu cinema. Els podem resumir en les violacions, la violència extrema i gratuïta, l’ús i abús de les drogues, els embarassos i els avortaments.
Climax no és res més que tornar als temes de sempre de la seva filmografia. En aquesta ocasió, l’argument, una vegada més, ens resulta de vergonya pels altres. Noé tanca els ballarins d’una companyia de dansa en un local, on al llarg d’una nit es desenvoluparà una rave que transcorrerà entre ballarugues i salvatjades.
La pel·lícula es mou en tres blocs. El primer, d’uns 10 minuts, en què els protagonistes parlen a càmera i expliquen les seves inquietuds. Aquest fragment en dura 10, però només donava per dos. Imaginem que l’objectiu era que arribéssim a sentir empatia envers els personatges, però són tan imbècils que això és impossible. El segon bloc consisteix a veure diferents plans seqüència dels ballarins ballant, i res més. Plans seqüència marca de la casa. I els 45 minuts restants veiem els protagonistes fent bogeries i salvatjades mentre es troben sobre els efectes de les drogues. Per entendre’ns, és com veure un grup de borratxos des del punt de vista d’algú que va serè.
El millor de la pel·lícula és que només dura poc més de 90 minuts, no obstant el metratge curt, no evita que la pel·lícula se’ns faci llarguíssima.
Noé és un provocador gratuït i el seu cinema està ple de contingut que indigna a l’espectador i el  pertorba, soviny sense justificació. Si ve al cas o no, al realitzador li és absolutament igual. Personalment em sap greu per Sofia Boutella que no sé qui la va enganyar per participar en aquesta pel·lícula.
Per cert, Climax s’ha endut el premi a la millor pel·lícula de Sitges. Un error des del meu punt de vista, no ja perquè consideri que la pel·lícula és un enorme bluf, sinó perquè crec que en els festivals de gènere cal premiar un altre tipus de pel·lícula i no l’obra d’autor més provocativa que pugui haver-hi en una secció oficial. Però això ja s’ha convertit en un malsà costum entre els diferents jurats.

- Publicitat -
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Cinema Arinco de Palamós arranca el primer cap de setmana amb bons resultats i grans expectatives

Aquest passat dijous 24 de setembre, els cinemes Arinco de Palamós, juntament amb la cooperativa de "Cinema 4 you" , han obert les portes després de sis mesos, per a gaudir de la cultura en pantalla.

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal...

The Shins tornen amb la melanconiosa cançó ‘The Great Divide’

James Mercer ha tornat avui al panorama musical amb el seu projecte “The Shins”. Ho ha fet amb un nou single nomenat ‘The Great Divide’, ja es pot escoltar a través de les principals plataformes digitals. Mentre esperem amb la fe de la continuació de The Worm’s Heart (2018), el nou de The Shins ha…

Altres notícies