Obres Espigó
Inici de les obres a l'Espigó. CARME CASAS

La polèmica obra que ha de cobrir de ciment l’espigó de davant del passeig Rius i Calvet a Sant Feliu de Guíxols va començar el dilluns al matí. El pressupost d’execució és de poc més de 190.000 euros, i inclou la pavimentació, reparar l’estructura i transformar-lo en un espai de passeig, amb llums led i petites baranes als costats. El regidor d’urbanisme, Josep Saballs, va concretar que està previst que l’obra s’acabi al gener del 2019.

Dimarts a les 9 del matí es celebra un ple extraordinari amb l’únic punt d’aprovar el text refós del projecte, que incorpora les modificacions al projecte inicial de la reforma del Passeig Rius i Calvet. . Des de l’oposició, Guíxols des del Carrer critica les maneres de fer del govern, ja que consideren que s’haurien d’haver debatut les al·legacions presentades al ple, i sobretot, fomentar la participació ciutadana en aquest projecte. Afirmen que les presses electorals no han permès que la reforma s’hagi pogut debatre bé al ple.

Tampoc agrada aquesta reforma a la plataforma Alerta Sant Feliu, que ja va convocar una manifestació en contra sota el lema «Prou formigó». També van presentar al·legacions que han estat rebutjades per el govern local. Lamenten la manca de diàleg del consistori, que segons expliquen, es nega a rebre’ls.

Tant Alerta Sant Feliu com Guíxols des del Carrer estaven en contra de l’ús del formigó a l’obra. Consideraven que l’impacte visual seria alt, i proposaven alternatives com fusta o tabla d’acàcia. Però l’Ajuntament no ha volgut canviar el pla inicial, i afirma que l’impacte no serà tal, perquè el formigó serà del mateix color del de les grades que s’estan construint al racó de Garbí de la Badia de Sant Feliu.

Aquesta reforma del Passeig de Rius i Calvet i el racó de garbí ja ha estat polèmica des d’un inici, ja que s’han eliminat elements emblemàtics de Sant Feliu com els balcons de Joan Bordàs, que es tornaràn a col·locar; i l’eliminació de l’estany de la «Pepita», escultura de Joan Rebull, que finalment, gràcies a les pressions ciutadanes, ha estat ubicada en un altre espai al mateix passeig.