15 C
Pals
Dilluns, 12 abril 2021
- Publicitat -

Comencen les tasques de prevenció d’incendis a les urbanitzacions de Castell-Platja d’Aro

En total es netejaran 55,43 hectàrees de franges perimetrals i 20,67 hectàrees de zona verda

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha iniciat l’acció de manteniment bianual a urbanitzacions i zones verdes del municipi per tal de protegir la zona de possibles incendis forestals. Es tracta d’un projecte  tècnic elaborat per la Diputació de Girona i aprovat en el Ple municipal de 21 de juny de 2017, dividit en dos grans blocs i anualitats.

Aquest 2019 s’executa la primera part que inclou les urbanitzacions Mas Ros, Mont d’Aro-Los Pinos, Politur, Xicu Moner, Dalmau, La Gramoia i Vilar d’Aro; els nuclis urbans de Platja d’Aro i de S’Agaró, i també les zones verdes municipals incloses en aquesta zona.

En total es netejaran 55,43 hectàrees de franges perimetrals i 20,67 hectàrees de zona verda. El pressupost és de 126.408 euros i ho desenvolupa l’empresa Alameda-Torrent SLU, que hi treballarà fins a mitjans de maig, abans d’iniciar-se el període de màxim risc d’incendi. El consistori preveu demanar una subvenció al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Properament, l’any 2020, s’executarà la segona part del projecte a les urbanitzacions Puig Romaní, les Suredes, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semi i el nucli de Castell d’Aro; amb 59,98 hectàrees de franges perimetrals i 6,29 hectàrees de zona verda.

Aquests treballs es van realitzar per primera vegada el 2007, i de llavors ençà se n’ha fet manteniment cada dos anys (2009, 2011, 2013, 2015 i 2017) i ara s’actualitza l’actuació amb una nova aclarida de vegetació. La Generalitat de Catalunya estableix uns criteris de manteniment en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, on s’hi obre o s’hi manté una franja de 25 metres, que envolta les urbanitzacions, tallant tot el sotabosc i arbres per evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Elaboren un menú amb els plats que Josep Pla esmenta a la seva obra

Coincidint amb Sant Jordi, l’establiment ha organitzat un cap de setmana literari que també inclourà una visita guiada als Jardins de Cap Roig i un vermut amb la lectura de fragments d’El Quadern Gris’. A més, està prevista la presència d’una parada de roses - la recaptació es destinarà a la Fundació Oncolliga- i llibres -amb la llibreria Vitel·la-, i la presentació del conte infantil ‘La Tureta i una llum invisible’
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -