Subvencions Diputació de Girona Festival Porta Ferrada
Festival Porta Ferrada | Imatge d'arxiu

Aquest matí, el Festival Porta Ferrada ha presentat el seu cartell de cara a l’edició del 2019 a Sant Feliu de Guíxols. La 57a edició del festival artístic de la ciutat ganxona posarà a la venta 48.000 entrades amb un pressupost d’1.600.000 euros. El Festival s’allargarà des del 7 de juliol al 20 d’agost.

L’edició d’aquest any continua apostant per la diversitat d’estils: jazz, pop, rock, clàssica i el seu tradicional contrapunt de dansa. Una edició on trobarem exclusives a Catalunya d’artistes internacionals com Patti Smith, The Human League, Melody Gardot, Salif Keïta i The Wailers… També estrenes com la presentació del muntatge sobre el mite de Noè de la prestigiosa companyia Malandain Ballet Biarritz, la presència de Marea amb la seva gira i nou disc El Azogue, la trobada singular de Jordi Savall i Carlos Núñez en una nit de Diàlegs Celtes o el duende d’alt voltatge flamenc de José Mercé i Tomatito.

El director artístic, Albert Mallol, ha destacat durant la roda de premsa de presentació que, dels més de 40 espectacles programats, 15 són produccions catalanes i 13 són exclusives a Catalunya.

Cartell del Festival Porta Ferrada 2019 a Sant Feliu de Guíxols
Cartell del Festival Porta Ferrada 2019 a Sant Feliu de Guíxols

Josep Saballs, regidor de festival, ha destacat “el creixement i l’evolució han estat espectaculars. Ens han visitat noms que fa anys eren impensables, els espais han crescut i s’han transformat adaptant-se als nous temps i necessitats”. Saballs també ha remarcat que “la major lloança d’aquests darrers anys és que el festival és dels Ganxons i pels Ganxons, quelcom que també semblava irrealitzable, i que per fi ara és una realitat.”

Durant els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril, es farà una campanya de descomptes del 20% i que només es podrà obtenir a les taquilles de l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols. Les entrades però ja estan disponibles a la web del Festival.