9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Així commemoren el primer any de les víctimes del 17A als municipis del Baix Empordà

Temps de lectura: 5 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui fa un any de l’atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils que deixava 16 morts i un centenar de ferits. Per commemorar les víctimes dels atacs a les dues poblacions catalanes, diversos municipis del Baix Empordà han fet actes d’homenatge.

Convocats per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la majoria dels consistoris ha llegit un manifest, escrit expressament per l’ocasió. De fet, la majoria dels ajuntaments han coincidit al migdia per fer el minut de silenci i l’homenatge als 16 morts.

Castell-Platja d’Aro

Castell-Platja d'Aro - Homenatge Atemptat 17A
Castell-Platja d’Aro | Imatge de l’Ajuntament

 

Calonge-Sant Antoni

Calonge-Sant Antoni - Homenatge Atemptat 17A
Calonge-Sant Antoni | Imatge de l’Ajuntament

La Bisbal d’Empordà

La Bisbal d'Empordà
La Bisbal d’Empordà

Pals

 

Torroella de Montgrí

 

Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols - Homenatge Atemptat 17A
Sant Feliu de Guíxols – Imatge de l’Ajuntament

 

Palafrugell

Palafrugell - Homenatge Atemptat 17A
Palafrugell

 

Begur

Begur - Homenatge Atemptat 17A
Begur | Imatge de l’Ajuntament

 

Palamós

 

Manifest llegit pels consistoris en motiu de l’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes de fa un any a Barcelona i Cambrils.

Els dies 17 i 18 d’agost de 2017 han quedat marcats a la retina de tots els ciutadans del nostre país. Els cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits, van ser un cop dur per a tots i totes nosaltres. Però, la resposta cívica i pacífica de la ciutadania va ser la millor resposta. Avui, un any després, reiterem la nostra ferma condemna d’aquells atemptats i, com no pot ser d’una altra manera, volem recordar i homenatjar a les víctimes d’aquells actes terroristes i reiterar el suport a tots els familiars i amics.
Un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú.

En aquells dies tan complicats i durs que tots tenim molt presents reivindiquem l’excel·lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment. No podrem agrair mai prou la tasca que van dur a terme tantes i tantes persones, posant en perill les seves pròpies vides i combatent a un dels enemics més cruents de la nostra època: el terrorisme.

I avui també recordem tots aquells ciutadans i ciutadanes que van col·laborar i ajudar en aquells dies tràgics. El 17 i 18 d’agost del 2017 vam demostrar al món i a nosaltres mateixos l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat.

Precisament aquest esperit és el que hem de reivindicar, convertint de nou, com hem fet, la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada, de multiculturalisme, de respecte i de civisme, una mostra del que són els nostres pobles i ciutats: punts de trobada i convivència per a tothom, uns espais de no discriminació i garants de l’exercici de la llibertat. I avui ens tornem a reafirmar en la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por.

Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el jihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar. Aquest és el camí que hem decidit seguir fent, amb la pau com a eix vertebrador de les nostres societats.
Alhora, cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes ni material bèl·lic als
intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots hem de predicar amb l’exemple.

Avui, milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, perquè junts som més forts, perquè som un sol poble, també contra el terrorisme. I el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país.

No tenim por, som gent de pau. 17 d’agost de 2018.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -