25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Palafrugell es podria quedar sense boies, aquest estiu

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat vol que, en zones de praderies de fanerògames, només es facin servir boies de baix impacte. L'Ajuntament de Palafrugell ha explicat que això en dificulta la instal·lació aquest estiu ja els operadors no tindrien temps d'adaptar-se a aquesta nova normativa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell està tenint problemes per aconseguir el permís per poder instal·lar boies marítimes aquest estiu a les platges del municipi. Això es deu a que el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat vol que, en zones de praderies de fanerògames, només es facin servir boies de baix impacte. L’Ajuntament de Palafrugell ha explicat que això en dificulta la instal·lació aquest estiu ja els operadors no tindrien temps d’adaptar-se a aquesta nova normativa.

El consistori està en negociacions per intentar convèncer la Generalitat de trobar una solució intermitja. Segons informa Ràdio Palafrugell, en una primera reunió es va aconseguir que només fos obligatori canviar un 20 o 30% dels sistemes d’ancoratge. Tot i això, en el ple municipal del 28 de febrer el regidor Jaume Palahí va assegurar que les empreses ja els han dit que tampoc serà possible.

Cal tenir en compte que, actualment, s’utilitzen blocs de formigó per anclar les boies. La nova proposta de l’Ajuntament és demanar a la Generalitat que els permeti mantenir el formigó a tot arreu menys a algun sector en concret. Palahí assegura que si no s’aconsegueix arribar a cap acord, “la cosa es pot complicar moltíssim”.

Així doncs, ara faltarà saber si la Generalitat accepta aquesta petició o si la rebutja. Mentrestant, però, l’Ajuntament ja ha advertit que les boies de baix impacte s’hauran d’instal·lar en els propers tres anys igualment.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -