15.6 C
Pals
Dimarts, 21 setembre 2021
- Publicitat -

Comuns insta al Govern a crear d’immediat el Conservatori del Litoral

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El portaveu d’En Comú Podem, Marc Parés, insta el Govern a crear el Conservatori del Litoral de Catalunya abans que finalitzi 2021. La llei de protecció i ordenació del litoral ja ha estat aprovada i l’acord contempla que en el termini d’un any des de la seva entrada en vigor, el Govern ha de crear el Conservatori del Litoral de Catalunya. Aquest organisme té la funció de salvaguardar i recuperar la part del litoral més amenaçada per la urbanització i l’artificialització, a partir de l’adquisició pública del sòl.

El partit volen que es doni el tret de sortida immediat al procés participatiu per a la creació del Conservatori del Litoral, “tot comptant amb experts en matèria ambiental i territorial, entitats de conservació del medi natural i representants dels ens locals”.

El conservatori contempla actuacions de desrigidització, restauració i conservació de la costa i també destaca l’adquisició pública de sòl mitjançant la compra directa i l’ús de tanteig i retracte, especialment en aquelles zones amb major amenaça d’artificialització (projectes d’urbanització, marines, etc.).

Segons el portaveu dels comuns a la comissió de Territori “el Conservatori del Litoral de Catalunya és una eina de gran importància per fer front, des de la intervenció pública, a l’amenaça d’urbanització i artificialització d’aquells sectors del litoral català que no han quedat preservats per les figures urbanístiques vigents i que estan classificats com a urbanitzables en el planejament, com és el cas de la pineda del Port d’Aro, entre d’altres”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -