1.2 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Només es concedeixen un terç de les ajudes per habitatge a Palamós

Només s'han acceptat 39 sol·licituds de les 78 que s'havien presentat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Palamós repartirà un total de 48.750 € en ajudes al pagament del lloguer o la hipoteca de l’habitatge habitual, contemplades en el segon pla de xoc municipal contra els efectes socials i econòmics de la Covid-19. Tot i això, aquest només es un terç de la partida inicialment destinada, que era de 180.000 €. L’Ajuntament ha rebutjat la meitat de les sol·licituds presentades, ja que no complien certs requisits que eren bàsics per la convocatòria.

Des del consistori contemplaven que les ajudes previstes eren de 750 € per habitatge. En cas de que la partida no s’esgotés, l’import es podia ampliar en un màxim de 500 € més per sol·licitant. Es van presentar 78 sol·licituds, i dues que no es van acceptar per estar fora de termini. Tot i això, 39 sol·licituds han estat rebutjades per diferents motius.

La majoria excedia el llindar dels ingressos del nucli familiar. D’altres s’han rebutjat per deutes tributaris o per incompatibilitat amb ajudes demanades a altres administracions. L’Ajuntament de Palamós ha aprovat 39 expedients i cadascun dels sol·licitants rebrà 1.250 €. L’import global de les ajudes ascendeix als 48. 750 €. La regidora d’Habitatge, Maria Puig, valora positivament la xifra a Ràdio Palamós.

Les convocatòries anteriors per l’habitatge

L’anterior convocatòria d’ajudes per la Covid-19 a l’habitatge es va resoldre el gener passat i no va tenir massa èxit. Es disposava d’una partida de 210.000 €, i només se’n van adjudicar l’11%, 23.250 €. Maria Puig busca possibles explicacions del per què les convocatòries no tenen una gran resposta per part de la ciutadania.

Per optar a aquesta ajuts calia ser titular del contracte de lloguer o de la hipoteca d’una vivenda a Palamós, a més d’estar empadronat al municipi. La quota del lloguer no podia superar els 750 € i de la hipoteca els 850. A més, cap memebre de la unitat familiar podia ser propietari d’una vivenda, i també existia una limitació d’ingressos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -