14.9 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Continuen les mobilitzacions dels treballadors del Consell Comarcal del Baix Empordà

En un manifest publicat l'1 de febrer els treballadors expressen el seu malestar amb l'actitud de l'òrgan de govern i afirmen que continuaran les protestes fins que sigui necessari

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Baix Empordà mantenen les mobilitzacions que van iniciar el mes de desembre. Reclamen a l’òrgan de govern que els gestiona que s’assegui a negociar per equiparar-los a la resta d’administracions públiques, entre d’altres demandes.

Al desembre van concentrar-se davant l’edifici del Consell i, des d’aleshores, no hi ha hagut cap moviment. Un dels principals motius de protesta és la Valoració dels llocs de treball. Els treballadors afirmen “que l’únic a què s’ha accedit és a incloure una partida als pressupostos per al 2019, però s’han negat a iniciar cap tràmit fins que entri el nou govern a partir del juliol d’enguany”. Això, asseguren, paralitza el procés i deixa la situació estancada.

També han fet públic a través d’aquest manifest que volen “un tracte digne, sense valoracions a dit, sense acomiadaments i sense abús de poder”. Els mateixos treballadors diuen que molts departaments del consell pateixen inestabilitat per l’alta temporalitat dels contractes i que, de retruc, se’n veuen afectats els serveis que ofereixen als ajuntaments de la comarca i també els propis empleats. “Veiem perillar el nostre lloc de treball i hem de mantenir l’àrea activa amb canvis continus de personal. A aquesta problemàtica se suma la marxa de professionals cap a altres administracions, buscant més estabilitat i millor sou”, expressen en el comunicat.

Les persones que treballen al Consell asseguren que volen continuar-hi perquè els agrada la seva feina, però reclamen que se’ls valori i se’ls tingui en compte. Acusen al Consell Comarcal de reconèixer que els sous dels empleats són baixos però que no està fent cap acció per erradicar-ho. Tampoc accepta, diuen, cap de les propostes i millores socials impulsades pels propis treballadors.

Per això, a través d’aquest manifest i les mobilitzacions, fan una crida a la negociació i a posar damunt la taula aquells aspectes importants a tractar com són l’equiparació salarial, la fi de les valoracions a dit i l’aturada de l’abús de poder, entre d’altres. “Qui negocia ha de tenir voluntat”, asseguren; i els treballadors volen que així sigui per part del Consell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -