24.1 C
Pals
Dijous, 29 octubre 2020

Desconfinament. Quines mesures s’han d’aplicar a cada poble?

El més llegit

Quina és la renda mitjana del teu municipi al Baix Empordà?

Begur lidera el rànquing dels municipis amb més renda per habitant del Baix Empordà, seguit per Santa Cristina d'Aro i Forallac.

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per covid, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60.

Un condemnat a 4 anys i mig per una agressió sexual a Palafrugell no entra a presó si fa un tractament de desintoxicació

Va obligar la víctima a fer-li una fel·lació, li va robar el mòbil i va eliminar les converses que havien mantingut

confinament per pobles i tancaments de cultura, restauració i extraescolars, les mesures que ultima el govern

També faria tancar els comerços de més de 800 metres i prohibiria entrades i sortides de Catalunya
Martí Saguer
Martí Saguerhttp://www.martiproduccions.com
Informàtic i apassionat de la ràdio. Em podeu escoltar totes les tardes a la Fòrmula Capital i al Supermatí donant la previsió meteorològica.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat l’ordre ministerial amb els detalls sobre les passejades i la pràctica esportiva, els horaris i les condicions. Els pobles amb més de 5.000 habitants ha de respectar les franges horàries establertes.

Franges 6-10 h i 20-23 h

Sortides per fer esport o per passejar, majors de 14 anys. Si és per passejar, poden fer-ho acompanyats d’una persona del nucli familiar i a un màxim d’un quilòmetre de casa. Si un dels dos familiars té més de 70 anys, cal fer-ho en la franja de vulnerables.

Si és per practicar esport -córrer o anar en bici o patins-, ha de ser de forma individual dins el terme municipal, sense utilitzar instal·lacions esportives. No es pot agafar transport públic ni el cotxe. Està permès fer esport i sortir amb els infants durant una hora. També es pot fer esport amb gossos (i en altres moments treure´ls a fer els seves necessitats).

A partir de 14 anys es pot passejar o fer esport tanta estona com es vulgui dins la franja horària assignada; però de forma continuada, evitant parades innecessàries o en espais públics on es permeti transitar (si per la condició física cal atirar-se, s’haurà de fer durant el mínim temps possible).

Franges 10-12 h i 19-20 h

Reservada per a persones dependents o majors de 70 anys, màxim una hora i a un quilòmetre del domicili (poden sortir amb un cuidador, treballador/a de la llar o persona del seu nucli familiar).

Franja 12-19 h

Sortida d’infants fins a 13 anys amb les mateixes condicions que fins ara (acompanyats d’un adult, un màxim de tres menors de 14 anys, un cop al dia, una hora i a un quilòmetre de casa; i s’hi pot afegir el gos). Si es treballa en aquesta franja es pot acreditar, es facilita la conciliació i sortir en un altre horari.

Altres consideracions

Es pot anar al bosc a fer esport si dins el terme municipal o a passejar-hi si és dins el radi d’un quilòmetre del domicili, com passa amb les platges (però no està permès el bany)

S’haurà de mantenir una distància de seguretat d’almenys 2 metres, un metre i mig si això no és possible. S’han d’evitar els espais concorreguts, així com llocs on pugui haver-hi aglomeracions. És molt recomanable l’ús de la mascareta per passejar, però no per a fer

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Marc Casanovas (Els Trompats): “El problema és trobar gent amb ganes de col·laborar”

Els Trompats de Palafrugell anuncien que deixen el concurs de carrosses inèdites del Carroussel Costa Brava. Avui al Supermatí Marc Casanovas, membre de la colla, ens n'ha explicat els motius.
- Publicitat -

confinament per pobles i tancaments de cultura, restauració i extraescolars, les mesures que ultima el govern

També faria tancar els comerços de més de 800 metres i prohibiria entrades i sortides de Catalunya

Els Mossos d’Esquadra de la Bisbal reconeixen la col·laboració de l’empresari de Verges Jordi Peraferrer durant el temporal Glòria

Amb maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va evitar el trencament total de la mota del Riu Ter. Els Mossos asseguren que amb la seva actuació va aconseguir que no s'haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.

Calonge ajorna la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou per la COVID-19

L’evolució de la pandèmia fa preveure que en les properes setmanes no hi haurà una relaxació d’aquestes mesures i per això han decidit ajornar les festes que s'havien de celebrar del 5 a l'11 de novembre

Supermatí – 29 octubre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dijous amb entrevista a Marc Casanovas d'Els Trompats i el cinema i les sèries amb l'Ignasi Arbat.

Altres notícies