19.7 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Denuncien moviments de terres il·legals amb afectació als Jardins de Cap Roig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Denuncien moviments de terres il·legals amb afectació als Jardins de Cap Roig
Loading
/

L’Associació SALVEM EL GOLFET, entitat que forma part de la Plataforma SOS COSTA BRAVA ha denunciat moviments de terres il·legals amb afectació a una part de zona boscosa de la finca dels Jardins de Cap Roig situada al municipi de Mont-ras, realitzats sense llicència i recentment paralitzats per l’Ajuntament de Mont-ras.

A més a més, en el mateix comunicat també denuncia les actuacions irregulars executades per la Fundació La Caixa a la Finca de Cap Roig i detalla els punts pels quals impugnen la llicència municipal atorgada per l’Ajuntament de Palafrugell autoritzant les obres.

Segons diuen, des de l’associació sempre han advertit del greu risc que suposava l’execució d’obres a la finca protegida dels Jardins de Cap Roig, i els greus impactes ambientals que es produirien amb l’execució del Projecte de la Fundació la Caixa. Impactes que ja han començat. A més, no creuen que un auditori sigui necessari. Margarita Riera, portaveu.

Així doncs, han explicat que van presentar una denúncia davant l’Ajuntament de Mont-ras l’octubre de 2019 per moviments i abocaments de terres, explanacions i afectació a zona boscosa de la finca de Cap Roig al municipi de Mont-ras. També han dit que hi va haver una aturada dels moviments de terres i de l’afectació al bosc per Resolucions d’Alcaldia de Mont-ras del 30 d’Octubre de 2019 al 13 de Desembre per no comptar les obres amb llicència. i que aquell dia, el 13 de desembre, l’alcaldia de Mont-Ras també va exigir la retirad de les terres abocades i la reposició dels arbres malmesos.

A més, Salvem el Golfet i SOS Costa Brava també han tornat a requerir a  l’Ajuntament de Palafrugell que demani a la Generalitat de Catalunya que el Pla Director Urbanístic inclogui el municipi de Palafrugell en el seu àmbit territorial i modifiqui el règim urbanístic dels sectors d’Aigua Xelida i de la Muntanya de Sant Sebastià de Llafranc, que foren incorporats a la Moratòria i que finalment no han estat modificats pel PDU.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -