10.2 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

Els detalls del pla de desescalada a partir del dilluns vinent

Són 4 fases i es passarà de fase segons la velocitat de contagi per sota del 0,9 i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estiguin disminuint.

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

A partir del dilluns vinent dia 23 començaria la primera fase del pla de desescalada que treballa Salut i Interior. Són 4 fases i es passarà de fase segons la velocitat de contagi per sota del 0,9 i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estiguin disminuint. Cada dues setmanes es revisarà per territori. De moment, es tracta d’un esborrany pendent de confirmar.

Hostelaria i Restauració

Bars i restaurants podran obrir al 30%, a terrasses i a l’interior. El govern vol negociar que puguin obrir des de les sis del matí a les cinc de la tarda.

Hosteleria, restauració i hotels podrien passar del 30% d’aforament a interiors i exteriors al 50% d’aforament a partir del segon tram del procediment.

Cultura

Podrien obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un aforament del 50% i un màxim de 600 persones. Museus i sales d’exposició estarien al 50%. Tots aquests espais es podran omplir al quart tram al 70% de la seva capacitat. Tot i així les festes majors continuarien suspeses.

Comerç

Es mantindrien oberts comerços de menys de 800 metres quadrats amb un 30% d’aforament, i a un 50% a partir del segon tram. Els centres comercials es mantindrien tancats. Per tant, cap canvi fins al tercer tram, quan es podran obrir els centres comercials al 30% i a un 50% en el quart ram.

Esport

Es reprèn la pràctica esportiva federativa no competitiva en equipaments a l’aire lliure. També podran reobrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50% i piscines, també les tancades). A partir del tercer tram es podria ocupar el 70% dels equipaments esportius i al quart tram es recuperarien les activitats esportives.

Tot i així, segueixen tancats parcs infantils interiors, bingos i sales de joc.

Educació

Escoles i instituts es mantenen oberts. Batxillerats i cicles formatius recuperen el 100% de la presencialitat al quart tram. Les universitats han de seguir oferint classes teòriques virtuals.

Se suspenen les extraescolars que no es facin amb grups estables del mateix centre escolar. Al segon tram es permetrien extraescolars no reglades amb un sol alumne i el quart que es permetran les extraescolars no reglades i l’educació en el lleure.

Activitats socials

No hi hauria canvis fins el tercer tram del pla d’obertura, quan es podrà passar a un màxim de 10 persones.

El confinament de cap de setmana 

El confinament es manté en aquest primer tram però es permetria la mobilitat dins de la comarca, en la mateixa franja horària en un segon tram. En el tercer, es permetria la mobilitat entre diferents comarcals limítrofs si estan en el mateix tram de la desescalada.

Tot i això, no es podria sortir de Catalunya fins al final de la desescalada.

Toc de queda

De moment segueix en tots els trams de desescalada.

Congressos, convencions i fires

Se’n manté la prohibició, però pel que fa als actes religiosos i les cerimònies civils es quedarien amb un aforament màxim del 30% i un màxim de 100 persones, amb “excepcions justificades”.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies