10.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

Es desestima la demanda per usurpació de la marca Taxis Palamós

La magistrada ha considerat que no hi ha infracció de marca ni tampoc s'ha produït competència deslleial i ha absolt el demandat, taxista de Palamós també

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona ha sentenciat que no hi ha hagut usurpació de la marca registrada Taxis Palamós per part del company de professió del taxista palamosí demandant, segons ha avançat Ràdio Palamós. La magistrada ha considerat que no hi ha infracció de marca ni tampoc s’ha produït competència deslleial i ha absolt el demandat, també taxista al municipi de Palamós. Per tant, han quedat desestimats els quasi 17.000 euros en concepte de perjudicis que demanava el demandant.

El promotor de la demanda va registrar l’any 2001 la marca Taxis Palamós, amb els seus corresponents elements gràfics i domini d’Internet, i acusava l’altra taxista d’usurpació de la marca registrada. Aquest es va defensar al·legant, entre altres arguments, que no hi pot haver distinció de marca perquè els termes ‘taxi’ i ‘Palamós’ s’han utilitzat des que existeix aquest servei al municipi. També va afegir que el demandant actuava de mala fe registrant la marca per fer prevaler el seu negoci, tot i formar part de l’Associació de Taxistes de Palamós.

La sentència ha conclòs que la possible col·lisió entre els dominis no significa que hi hagi una infracció marcària, davant que ‘taxispalamos’ és un teme genèric i l’únic que li atorga un caràcter distintiu és la imatge gràfica registrada. Però, aquesta no es pot reflectir en el nom del domini d’Internet. El demandant considerava que la utilització del terme ‘taxispalamos’ en xarxes socials i internet per part del taxista demandat implicava un acte de confusió i d’aprofitament de la reputació aliena. En canvi, la sentència justifica que no hi ha actes concrets.

D’altra banda, la defensa del demandat havia reclamat prèviament la nul·litat del registre de la marca, al·legant una presumpta mala fe del sol·licitant. La jutgessa sentència que no se li pot imputar mala fe només pel fet que hagi registrat un nom el qual no té capacitat de distinció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -