12.3 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Eduard de Ribot: “No descartem un recurs d’apel·lació per una sentència d’enderroc directe”

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, l'advocat de Salvem el Golfet, Eduard de Ribot, ha explicat que ara l'assemblea haurà de decidir quin és el proper pas

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’entitat Salvem El Golfet ha aconseguit una de les seves victòries més esperades. El jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha anul·lat tres llicències d’obres del Xalet del Golfet a Palafrugell. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, l’advocat de l’entitat ecologista, Eduard de Ribot, ha explicat que ara l‘assemblea haurà de decidir quin és proper pas.

Es tracta d’una sentència “molt complexa” com ha explicat De Ribot en una entrevista a aquesta emissora. Arribant a participar-hi fins a set diferents pèrits. Per això, ara es debatrà en assemblea què fer. Però no es descarta demanar una apel·lació per intentar aconseguir “l’enderroc directe” del Xalet del Golfet a Palafrugell.

De Ribot s’ha mostrat satisfet després de la sentència que els hi van comunicar divendres i aquest dilluns s’ha fet pública als diversos mitjans. Una sentència que ha anul·lat tres llicències a les obres del Xalet del Golfet. Dues d’elles, referents als murs perimetrals.

Aquesta sentència també han afectat aquelles obres que l’Ajuntament va permetre fer, però que no estaven contemplades en la llicència inicial. Tot i això, només s’ha demanat l’enderroc dels trams que excedeixen l’alçada màxima i aquells que no tenen autorització de costes.

La sentència del xalet del Golfet ressalta que s’ha d’estudiar per part de paisatge, explica Eduard de Ribot

Ara per seguir endavant amb el Xalet del Golfet, s’ha ordenat que intervingui l’òrgan de paisatge de la Generalitat i un estudi d’impacte d’integració paisatgística previ. Per això encara no s’ordena l’enderroc de l’immoble. Eduard de Ribot, advocat de Salvem el Golfet a Ràdio Capital.

El projecte per seguir endavant ha ocupat zones de pendents amb major pendents i zones properes al penya-segat.

Cal destacar, que la llicència d’obres es va atorgar durant el 2014. Ara ja fa sis anys, de fet ara hi ha una moratòria urbanística a la Costa Brava que impedeix la construcció de més de 15.000 habitatges al litoral català. Per això, De Ribot espera que s’apliqui la nova normativa al projecte i no es mantingui la normativa del 2014.

Una ocupació excepcional del projecte a causa d’aquest increment d’ocupació màxima ampliada fins a l’11% a diferència del terreny màxim permès que era del 8%. Això significa que el xalet, podia ocupar un 3% més del terreny per construir-hi.

Tot i que la sentència ferma del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona anul·la la llicència d’aquestes obres al Xalet del Golfet, és una sentència que es pot recórrer. Per això, des de l’entitat ecologista Salvem El Golfet s’estan pensant quins passos seguir. Malgrat això, no es demanen responsabilitats penals als impulsors del projecte ni tampoc als polítics que van autoritzar l’obra. Això sí, Eduard De Ribot assegura que ha estat poc rigorós.

Ara, si la sentència es recorre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per apel·lació, com que no és “una sentència ferma” com diu l’advocat, pot quedar anul·lada completament i el projecte del Xalet del Golfet no veure’s afectat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Beth, David Caraben i Lluís Gavaldà, al Corçà Music 2021

El CORÇÀ MUSIC comptarà amb les actuacions de la Beth el dia 27 de febrer, Lluís Gavaldà acompanyat per Joan Pau Chaves al piano el 20 de Març, i David Carabén el 24 d'abril

Altres notícies