11.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Eduard de Ribot: “No descartem un recurs d’apel·lació per una sentència d’enderroc directe”

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, l'advocat de Salvem el Golfet, Eduard de Ribot, ha explicat que ara l'assemblea haurà de decidir quin és el proper pas

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Eduard de Ribot: "No descartem un recurs d'apel·lació per una sentència d'enderroc directe"
Loading
/

L’entitat Salvem El Golfet ha aconseguit una de les seves victòries més esperades. El jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha anul·lat tres llicències d’obres del Xalet del Golfet a Palafrugell. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, l’advocat de l’entitat ecologista, Eduard de Ribot, ha explicat que ara l‘assemblea haurà de decidir quin és proper pas.

Es tracta d’una sentència “molt complexa” com ha explicat De Ribot en una entrevista a aquesta emissora. Arribant a participar-hi fins a set diferents pèrits. Per això, ara es debatrà en assemblea què fer. Però no es descarta demanar una apel·lació per intentar aconseguir “l’enderroc directe” del Xalet del Golfet a Palafrugell.

De Ribot s’ha mostrat satisfet després de la sentència que els hi van comunicar divendres i aquest dilluns s’ha fet pública als diversos mitjans. Una sentència que ha anul·lat tres llicències a les obres del Xalet del Golfet. Dues d’elles, referents als murs perimetrals.

Aquesta sentència també han afectat aquelles obres que l’Ajuntament va permetre fer, però que no estaven contemplades en la llicència inicial. Tot i això, només s’ha demanat l’enderroc dels trams que excedeixen l’alçada màxima i aquells que no tenen autorització de costes.

La sentència del xalet del Golfet ressalta que s’ha d’estudiar per part de paisatge, explica Eduard de Ribot

Ara per seguir endavant amb el Xalet del Golfet, s’ha ordenat que intervingui l’òrgan de paisatge de la Generalitat i un estudi d’impacte d’integració paisatgística previ. Per això encara no s’ordena l’enderroc de l’immoble. Eduard de Ribot, advocat de Salvem el Golfet a Ràdio Capital.

El projecte per seguir endavant ha ocupat zones de pendents amb major pendents i zones properes al penya-segat.

Cal destacar, que la llicència d’obres es va atorgar durant el 2014. Ara ja fa sis anys, de fet ara hi ha una moratòria urbanística a la Costa Brava que impedeix la construcció de més de 15.000 habitatges al litoral català. Per això, De Ribot espera que s’apliqui la nova normativa al projecte i no es mantingui la normativa del 2014.

Una ocupació excepcional del projecte a causa d’aquest increment d’ocupació màxima ampliada fins a l’11% a diferència del terreny màxim permès que era del 8%. Això significa que el xalet, podia ocupar un 3% més del terreny per construir-hi.

Tot i que la sentència ferma del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona anul·la la llicència d’aquestes obres al Xalet del Golfet, és una sentència que es pot recórrer. Per això, des de l’entitat ecologista Salvem El Golfet s’estan pensant quins passos seguir. Malgrat això, no es demanen responsabilitats penals als impulsors del projecte ni tampoc als polítics que van autoritzar l’obra. Això sí, Eduard De Ribot assegura que ha estat poc rigorós.

Ara, si la sentència es recorre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per apel·lació, com que no és “una sentència ferma” com diu l’advocat, pot quedar anul·lada completament i el projecte del Xalet del Golfet no veure’s afectat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni apuja la taxa d’escombraries per pal·liar el tancament de l’abocador de Solius i el nou contracte de recollida

Cal recordar que la taxa ha augmentat un 68% respecte el darrer any i això ha provocat cert malestar al municipi. Tot i això, el consistori apunta que l'augment de la taxa respon a dos motius.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -