24.4 C
Pals
Dilluns, 2 agost 2021
- Publicitat -

Vacunació al Baix Empordà: a qui s’està vacunant actualment?

Fem un repàs de com avança la vacunació al Baix Empordà: a quins col·lectius s'ha vacunat? Amb quins percentatges? Com avança la vacunació a la població general?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Baix Empordà té el 8,1% de la població vacunada amb la primera dosi, cosa que converteix la comarca en una de les que ha vacunat a menys població. Aquesta xifra significa que al Baix Empordà s’ha vacunat, de moment, a 10.704 persones amb la primera dosi (i 5.881 amb la segona).

A qui s’està vacunant al Baix Empordà ara mateix?

Segons les dades de la web dadescovid.cat, al Baix Empordà ja s’ha vacunat (amb les dues dosis) al 93,6% de persones institucionalitzades en residències i centres i el 76,1% del personal d’aquestes residències. Pel que fa als sanitaris, està vacunat el 81,3% del personal d’Atenció Primària i Hospitalària.

Per una altra banda, centrant-nos en la població general: està vacunat el 66,1% de les persones amb gran dependència (un 77,2% si només es té en compte la primera dosi). En canvi, encara s’està vacunant la població de 80 anys o més. Ara mateix, només se n’ha vacunat un 21,2% (25,8% amb la primera dosi). Pel que fa als treballadors essencials, la majoria (un 58,3%) han rebut només la primera dosi. Només un 1,5% dels treballadors han rebut les dues.

Finalment, després que el Consell Interterritorial de Salut elevés la franja d’edat per la vacuna AstraZeneca, aquesta setmana s’han pogut començar a vacunar persones d’entre 60 i 65 anys amb factors de risc. Ara mateix, un 6,2% de les persones d’aquesta edat ja han rebut la primera dosi, mentre que només un 0,7% han rebut les dues.

Municipi a municipi

Segons les Dades Obertes de Catalunya, Palamós continua sent el municipi del Baix Empordà amb més dosis administrades (2.802), seguit per Palafrugell (2.716) i Sant Feliu de Guíxols (2.575). En canvi, els municipis on menys vacunes s’han administrat són Ultramort (28), Palau-Sator (22) i Regencós (20).

Efecte en el nombre de contagis

La directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Anna Ribera, explicava en una entrevista al Supermatí de divendres passat que l’efecte de les vacunacions es nota “moltíssim” en el nombre de contagis. Sobretot, va destacar que les residències del Baix Empordà són verdes (no hi ha contagiats) i que tampoc hi ha cap sanitari del SSIBE amb el virus actualment, per primera vegada des de l’estiu. A més, Anna Ribera també va apuntar que tot i que aquesta última setmana s’han fet més proves PCR, el nombre de contagis s’ha mantingut estable respecte la setmana anterior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Suspenen un concert de Sergio Dalma per incitar el públic a saltar-se les normes Covid

Sergio Dalma és tendència les últimes hores per la polèmica sorgida durant el concert que el músic va fer a Las Noches del Malecón de Múrcia. El concert es va suspendre, ja que el cantant incitava el públic a saltar-se les normes anti-covid durant l’actuació. En un vídeo penjat per un assistent al concert es…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -