3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

El conseller Calvet anuncia un Pla de resiliència climàtica i vàries normatives per afavorir el canvi climàtic

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat durant una conferència al fòrum de Barcelona Tribuna que posaran en marxa un “pla de resiliència climàtica en els dos àmbits més sensibles a l’emergència climàtica: el litoral i els territoris de muntanya”.

Durant la conferència Calvet ha parlat d’una oportunitat per decidir com actuar davant el canvi climàtic amb el millor coneixement disponible, com fer una bona planificació i saber prioritzar, reclamar i actuar. Tot son plans que serviran per abordar problemàtiques derivades del canvi climàtic, com l’augment del nivell del mar o la intensificació dels temporals marítims, entre d’altres.

Algunes de les accions que ha posat sobre la taula són:

  • Una anàlisi rigorosa de les normatives vigents però des d’una perspectiva diferent, per contemplar l’emergència climàtica.
  • Fixar una metodologia, d’obligada aplicació, per avaluar tant l’impacte com la vulnerabilitat climàtica associades a programes i projectes.
  • També la implantació de zones de baixes emissions a tot el territori, en acord amb els ajuntaments.
  • I actuar per tal que el transport públic català assoleixi la neutralitat de carboni a l’any 2035.

Sobre aquestes actuacions que es valoraran per posar-les en marxa, Calvet ha volgut remarcar que han encarregat un estudi exhaustiu sobre el cost que suposaria no actuar, és a dir, què costaria a la societat i a l’economia el fet de no actuar amb fermesa contra el canvi climàtic.

Vist aquests factors hi haurà prou elements de judici per començar a actuar i fer front al devastador canvi climàtic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -