11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

El litoral del Baix Empordà registra ocupacions similars als anys abans de la pandèmia per Setmana Santa

Els empresaris confirmen una "bona entrada de reserves" per a l'estiu i la tornada del mercat britànic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sector turísitc del litoral del Baix Empordà ha anunciat que durant els quatre dies festius de la Setmana Santa preveuen tenir ocupacions del 85% de mitjana. La gerent de la unió d’empresaris Costa Brava Centre, Judit Lloberol, ha destacat que alguns establiments arribaran a l’ocupació plena durant aquests dies.

Aquestes xifres són similars a les del 2018 i 2019, que confirmaria que la zona centre de la Costa Brava deixa enrere les conseqüències de la pandèmia. Per altra banda, els empresaris turístics confien que la temporada d’estiu també comenci amb bon peu i ja compten amb “una bona entrada de reserves”. Lloberol també ha assegurat que els establiments turístics tenen reserves de visitants britànics per aquest estiu.

Amb l’arribada del bon temps aquesta Setmana Santa, el litoral del Baix Empordà preveu tenir “una bona Setmana Santa”, tal com ha apuntat la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol. Si bé durant els dies laborables els establiments han tingut una ocupació mitjana d’un 60%, Lloberol preveu que els establiments turístics arribin al 85% entre el divendres i el dilluns, els dies festius.

Lloberol ha destacat que aquestes xifres s’assimilen als registres que hi havia els anys 2018 i 2019, abans que esclatés la pandèmia. A més, ha insistit que en casos d’establiments petits, la ocupació podria arribar al 100%. La gerent de Costa Brava Centre ha remarcat que hi ha hotels de petits que “ja tenen totes les habitacions reservades”.

El públic d’aquesta Setmana Santa serà, com ja és habitual, de proximitat. La majoria d’ells son turistes nacionals (especialment de l’àrea urbana de Barcelona) que es desplacen amb vehicle privat. Des de la Costa Brava Centre també han detectat que hi ha visitants del sud de França que han escollit la demarcació de Girona per venir a passar uns dies de vacances.

De tota manera, els empresaris asseguren que no poden confiar al 100% amb les previsions perquè des de l’inici de la pandèmia s’ha instaurat una costum dels visitants de reservar les vacances a última hora. Això fa que moltes de les reserves depenguin de diversos factors, com ara del temps que faci.

Bones sensacions per a l’estiu

Des del grup d’empresaris Costa Brava Centre destaquen que la Setmana Santa sempre serveix com a mesura per preveure com anirà la temporada d’estiu. La gerent ha recordat que “encara falten moltes setmanes” per arrencar la temporada, però el bon funcionament de la Setmana Santa transmet molt d’optimisme al sector.

En paral·lel, Judit Llobarol ha remarcat que els establiments tenen “una bona entrada de reserves” de cara a l’estiu que també contribueix a generar optimisme per als mesos d’estiu. Una part d’aquestes reserves són de visitants internacionals. Llobarol ha remarcat que aquest estiu comportaria el retorn del mercat britànic, tot i que no amb la força que desitjarien els empresaris turístics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -