20.5 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies
  • Cultura

El museu del suro de Palafrugell inaugura una exposició sobre el cooperativisme

La mostra posa en rellevància el paper de les cooperatives de consum als segles XIX i XX

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Divendres s’inaugura al Museu del Suro de Palafrugell l’exposició «El cooperativisme de consum en territori surer». La mostra posa en rellevància la importància de les cooperatives de consum durant els segles XIX i XX en el territori surer. Es podrà conèixer com es van organitzar davant uns problemes de transformació social i com varen influir en la societat.

L’historiador Jordi Turró ha estat l’encarregat d’elaborar el guio de la mostra. Ha comptat amb el fons propi del museu i amb la col·laboració de diversos arxius que han cedit imatges, documents i monedes. L’exposició no només mostra el cooperativisme a Palafrugell, també inclou el conjunt dels territoris surers catalans.

A l’Empordà i rodalies el procés de la industrialització del suro va ser molt important, i va transformar viles i pobles. A Palafrugell es va fundar La Económica Palafrugellense, primera cooperativa de consum creada a les comarques sureres i tercera d’Espanya. A l’exposició es posa una atenció especial a aquesta cooperativa, però fa un repàs a les primeres cooperatives de consum catalanes de la dècada de 1860, passant per l’època de clandestinitat o la transformació durant el franquisme. També es fa una especial atenció al seu paper social com a impulsores d’una moneda pròpia o d’un nou estil d’escola basada en uns valors diferents.

La mostra es podrà visitar fins el 3 de març del 2019

Últimes notícies

audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Més notícies