25.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

El passeig de Sant Feliu s’omple amb sorra de Sa riera

Diverses platges del litoral gironí són destinatàries de la sorra de Sa Riera, al tractar-se d'una platja, que per les seves característiques acumula sorra que es desplaça amb els temporals o llevantades.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb aquesta ja són quatre, les operacions de trasvassament de sorra de la platja de Sa riera, cap a Sant Feliu de Guíxols. Però aquesta vegada no es tracta de refer cap zona malmesa per temporals o llevantades com en d’altres ocasions. Aquest cop es tracta de refer la zona de bany del “racó de garbí” , amb motiu de les obres del Passeig de Rius i Calvet, que encara la seva fase final.

Per fer-ho, un centenar de camions recorreran la distància entre Sa riera i Sant Feliu per transportar els gairebé 1.800 metres cúbics de sorra que a causa de les tramuntanades, s’acumula a la platja begurenca. Està previst que les operacions s’allarguin durant una setmana, per bé que l’Aujuntament ganxó disposa d’una autorització de costes, que li dóna més temps.

Operacions habituals

No és la primera, ni segurament serà la darrera vegada que s’extreu sorra de la platja de Sa riera. Cada any, amb l’arribada de la temporada d’estiu, són nombroses les destinacions de la sorra begurenca, destinades a solucionar els problemes que causen les llevantades al litoral empordanès. Les platges de Palamós, Llafranc o de Sant Feliu mateix, en són destinatàries i és que la forma que té la platja de Sa riera, que sobresurt cap a mar en la seva zona sud, fa que la sorra que arroseguen els temporals s’hi acumuli.

Part d’aquesta sorra hauria d’anar cap a la zona de la Pletera, a l’Estartit i a la Gola del Ter, però el govern de l’Estat encara no n’ha autoritzat el trasllat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ensurt a Sant Feliu per la crema d’un quadre elèctric

Es tracta del segon incident d'aquesta setmana al municipi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -