26.7 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

El passeig de Sant Feliu s’omple amb sorra de Sa riera

Diverses platges del litoral gironí són destinatàries de la sorra de Sa Riera, al tractar-se d'una platja, que per les seves característiques acumula sorra que es desplaça amb els temporals o llevantades.

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Amb aquesta ja són quatre, les operacions de trasvassament de sorra de la platja de Sa riera, cap a Sant Feliu de Guíxols. Però aquesta vegada no es tracta de refer cap zona malmesa per temporals o llevantades com en d’altres ocasions. Aquest cop es tracta de refer la zona de bany del “racó de garbí” , amb motiu de les obres del Passeig de Rius i Calvet, que encara la seva fase final.

Per fer-ho, un centenar de camions recorreran la distància entre Sa riera i Sant Feliu per transportar els gairebé 1.800 metres cúbics de sorra que a causa de les tramuntanades, s’acumula a la platja begurenca. Està previst que les operacions s’allarguin durant una setmana, per bé que l’Aujuntament ganxó disposa d’una autorització de costes, que li dóna més temps.

Operacions habituals

No és la primera, ni segurament serà la darrera vegada que s’extreu sorra de la platja de Sa riera. Cada any, amb l’arribada de la temporada d’estiu, són nombroses les destinacions de la sorra begurenca, destinades a solucionar els problemes que causen les llevantades al litoral empordanès. Les platges de Palamós, Llafranc o de Sant Feliu mateix, en són destinatàries i és que la forma que té la platja de Sa riera, que sobresurt cap a mar en la seva zona sud, fa que la sorra que arroseguen els temporals s’hi acumuli.

Part d’aquesta sorra hauria d’anar cap a la zona de la Pletera, a l’Estartit i a la Gola del Ter, però el govern de l’Estat encara no n’ha autoritzat el trasllat.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies