29.4 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Begur treu a concurs el servei de l’enllumenat públic

El consistori preveu assolir un estalvi mínim energètic del servei del 61%, passant del més d’un milió de kWh actual a només 418.024

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple municipal de l’Ajuntament de Begur ha acordat treure a concurs la contractació del manteniment del servei d’enllumenat exterior que actualment compta amb 3.316 punts de llum i 80 quadres. El preu de licitació és de 2,26 milions d’euros amb una durada de 5 anys i també preveu un projecte d’un milió d’euros per la millora de l’eficiència energètica que inclou la instal·lació de llums leds i realitzar les obres d’adequació de les instal·lacions.

L’Ajuntament ha decidit tirar endavant amb aquest concurs després que així ho aconsellés un informe de sostenibilitat i eficiència energètica de l’enllumenat públic elaborat per la Diputació de Girona.

Amb aquest, el consistori preveu assolir un estalvi energètic del servei del 61%, passant del més d’un milió de KW/h actual a només 418.024. L’alcalde, Joan Loureiro, ha afirmat que “podem aprofitar aquest estalvi per anar assumint les despeses dels propers anys”. Confia, també, que el concurs estigui adjudicat passat l’estiu. Per aquest motiu, el govern actual ja ha comptabilitzat una partida pressupostària de 32.696 euros per cobrir els darrers tres mesos de l’any. I l’any següent, el 2020, hi haurà la gran inversió, amb quasi 700.000 euros.

Després del 2020, es preveu per als 4 propers anys una inversió anual de prop de 300.000 euros. “És una de les contractacions més importants de l’Ajuntament, juntament amb els serveis d’escombraries i aigua”, ha assegurat l’alcalde.

Pel que fa a aquest 2019, l’Ajuntament preveu invertir 52 mil euros, augmentant així la xifra de cara als propers anys, que ja serà de 160 mil euros anuals. L’eficiència energètica s’assolirà amb la instal·lació del nou enllumenat, de les bombetes leds, però també amb la regulació de la potència, dels rellotges astronòmics o per fer comptadors més eficients. Unes millores que aniran acompanyades de les obres d’adequació de les instal·lacions, com poden ser els transformadors o el cablejat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell d’Aro iniciarà la nova temporada expositiva amb obres pictòriques de Joan Mateu

L'exposició es podrà visitar del 13 d'agost al 25 de setembre al Castell de Benedormients
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -