29.8 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

Sant Feliu commemorarà el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques

En aquells comicis, el PSC va endur-se la victòria amb gairebé el 40% dels vots i set de disset regidors

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts es presenta a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols el programa de “Viure en democràcia. Sant Feliu de Guíxols, 1979-2019”. És un conjunt d’activitats que commemora el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques després de la mort del dictador Francisco Franco. En concret, es van celebrar el 3 d’abril de 1979. El consistori diu que l’objectiu d’aquestes activitats és “aportar elements de reflexió des d’una perspectiva històrica i de memòria col·lectiva”, amb una perspectiva “divulgativa”.

A l’acte de presentació, que començarà a les set de la tarda, hi assistiran Joaquim Nadal (director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, a més d’exconseller i exalcalde de Girona), Joan Vicente (professor de Geografia de la Universitat de Girona) i Arnau Camps (llicenciat en Història). El proper acte serà el dijous 18 d’abril, des de les set de la tarda, a la plaça Salvador Espriu. Allà es farà una festa popular, que inclou una brunyolada i on es projectarà l’audiovisual “La transformació d’un barri. Vilartagues, 1979-2019”.

D’altra banda, al maig, la revista L’Arjau publicarà el seu número 82, que serà un monogràfic on diverses autoritats del municipi analitzen els canvis que ha sofert la localitat ganxona des de la Transició. Finalment, a partir de l’1 de juny i fins al 28 de juliol, al Parc Central, s’acollirà una exposició que porta per títol “La transformació de la ciutat. Sant Feliu de Guíxols, 1979-2019”.

Als comicis de 1979, el PSC s’imposava a Sant Feliu de Guíxols amb una victòria que pràcticament els feia arribar al 40% dels vots i amb un total de set regidors. Els altres partits que s’hi van presentar van ser Convergència i Unió, amb quatre regidors, i UCD i el PSUC, amb tres. Esquerra Republicana també s’hi va presentar, però no va arribar al 5% dels vots necessaris per aconseguir un edil. El primer alcalde fou Manuel Monfort, fins al 1980.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -