11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

El PSC de Calonge proposa ajuts i mesures per combatre la COVID-19 que costarien 500.000 euros

Son vuit mesures destinades a la "gent gran, persones en situació de vulnerabilitat i microempreses, autònoms i pimes del municipi", que segons els socialistes es poden finançar per tres vies

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El PSC de Calonge proposa ajuts i mesures per combatre la COVID-19 que costarien 500.000 euros
Loading
/

El PSC de Calonge i Sant Antoni ha presentat una instància a l’Ajuntament on detalla una proposta amb diferents ajuts i mesures que suggereixen per combatre la crisi del coronavirus al municipi calongí. Totes elles suporarien una inversió de 500.000 euros, i anirien destinades als col·lectius més vulnerables des del punt de vista social i econòmic de la localitat, com poden ser la gent gran i les persones amb dificultats per pagar el seu lloguer o hipoteca. Per tal de “reforçar i contribuir a l’estabilitat del teixit empresarial i comercial”, proposen ajudes a microempreses, pimes i autònoms de Calonge i Sant Antoni.

El total de mesures presentades son vuit. Una d’elles fa referència a la creació d’un servei específic per a donar suport a aquelles persones que necessitin tramitar els ajuts anunciats per pagar lloguers, moratòries hipotecàries o de crèdits al consum, mesures que va anunciar el Govern espanyol. Arturo Prades, líder del PSC a Calonge i Sant Antoni, ha explicat a aquesta emissora que demanen complementar aquests ajuts estatals amb un a nivell municipal, que permeti abonar un màxim de 250 euros al mes i per unitat familiar durant tres mesos a les persones amb major vulnerabilitat habitacional.

Per “complementar el paquet social”, també suggereixen crear un taxi gratuït per a major de 65 anys per dur-los al metge o a fer la compra i augmentar en 75.000 euros la partida destinada a Serveis Socials per fer front a la “crisi econòmica que experimentaran algunes persones del municipi” amb la COVID-19.

En referència al teixit empresarial, demanen crear una línia d’ajuts a autònoms, microempreses i pimes del municipi que vagin des dels 250 euros al mes per empresa fins a un màxim de 500 euros, així com impulsar un “programa de polítiques actives” per al comerç que es doti amb 50.000 euros. Finalment, també sol·liciten fer dins del viver d’empreses un servei que assessori als empresaris calongins i calongines a “sol·licitar altres tipus d’ajuts estatals o autonòmics”. Per a Prades, és “molt important preparar un pla de contingència econòmic per fer front” a altres situacions que poden venir, com “una caiguda del turisme a l’estiu”:

Preguntat pel finançament d’aquestes mesures, el regidor socialista proposa tres vies: una a través del 20% del superàvit municipal obtingut el 2019 (segons Prades, d’uns 115.000 euros), fer transferències de crèdit i posposar inversions que no siguin de reposició de l’actual Pressupost.

Des del grup socialista, expliquen a Ràdio Capital que han decidit presentar-ho per instància per “tenir feedback”, tot i que també asseguren haver-les explicat a l’equip de govern. De fet, sobre les mesures que ha adoptat fins ara el tripartit d’ERC, Avancem i Republicans, el PSC assegura que “son bones” (com l’ajornament del pagament d’impostos, que ha valorat “molt positivament”), però que encara “falten més decisions”.

Finalment, Prades també espera que “el Ple es pugui fer per via telemàtica”, ja que considera que “és necessari que ens reunim tots els regidors i regidores”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -