12.6 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

El Síndic insta l’Ajuntament de Calonge a assegurar les necessitats bàsiques dels infants desallotjats d’un bloc ocupat

Un total de 67 persones, entre elles 24 infants, van ser desallotjades d'un edifici del municipi de Calonge per perill d’electrocució o d’incendi

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Síndic ha donat a conèixer una resolució urgent adreçada a l’Ajuntament de Calonge en què s’insta al consistori a adoptar, amb caràcter urgent, mesures necessàries per garantir les necessitats bàsiques dels infants afectats pel desallotjament d’un edifici ocupat el passat 2 d’abril. Concretament, se li demana que proporcioni a totes les famílies amb infants a càrrec un recurs d’allotjament temporal fins que se’ls pugui oferir un altre habitatge.

Els fets van tenir lloc el passat 2 d’abril, quan l’Ajuntament de Calonge va decidir desallotjar 67 persones, entre les quals hi havia 24 infants, d’un edifici del municipi perquè hi havia perill d’electrocució o d’incendi. La Policia Local i els Mossos van dur a terme aquestes accions de 9h a 11h del matí sense previ avís.

Segons ha informat el mateix Síndic, “es va assabentar que algunes de les famílies van ser comminades a marxar del recurs temporal el dia 23 d’abril, i es van quedar sense allotjament i en una situació social de vulnerabilitat”. En saber això, el Síndic ha recordat a l’Ajuntament que “l’interès superior de l’infant ha de ser principi inspirador de les actuacions de les administracions públiques, inclosa l’Administració municipal, i que, per tant, qualsevol decisió de l’Administració s’ha de guiar per aquest principi, amb l’objecte de protegir i garantir els drets dels infants”, afirmen.

En el comunicat, el Defensor de les Persones explica que en els darrers dies s’han estat fent gestions en diverses instàncies municipals, incloent l’alcaldia, “sense que a hores d’ara s’hagi resolt la situació residencial de totes les famílies amb infants”. Amb això, el Síndic vol recordar, també, “que les administracions públiques tenen el deure d’adoptar les mesures apropiades per ajudar els progenitors i les altres persones responsables de l’infant a fer efectius els seus drets i, en cas de necessitat, donar ajut material i programes de suport, principalment pel que fa a alimentació, habitatge i altres necessitats bàsiques”.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els comerços de Platja d’Aro tornen a obrir simbòlicament per reclamar ajudes i deixar de sentir-se “abandonats”

Asseguren que el confinament perimetral i el tancament de cap de setmana els "arruïna"

Altres notícies