10 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

El Síndic insta l’Ajuntament de Calonge a assegurar les necessitats bàsiques dels infants desallotjats d’un bloc ocupat

Un total de 67 persones, entre elles 24 infants, van ser desallotjades d'un edifici del municipi de Calonge per perill d’electrocució o d’incendi

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Síndic ha donat a conèixer una resolució urgent adreçada a l’Ajuntament de Calonge en què s’insta al consistori a adoptar, amb caràcter urgent, mesures necessàries per garantir les necessitats bàsiques dels infants afectats pel desallotjament d’un edifici ocupat el passat 2 d’abril. Concretament, se li demana que proporcioni a totes les famílies amb infants a càrrec un recurs d’allotjament temporal fins que se’ls pugui oferir un altre habitatge.

Els fets van tenir lloc el passat 2 d’abril, quan l’Ajuntament de Calonge va decidir desallotjar 67 persones, entre les quals hi havia 24 infants, d’un edifici del municipi perquè hi havia perill d’electrocució o d’incendi. La Policia Local i els Mossos van dur a terme aquestes accions de 9h a 11h del matí sense previ avís.

Segons ha informat el mateix Síndic, “es va assabentar que algunes de les famílies van ser comminades a marxar del recurs temporal el dia 23 d’abril, i es van quedar sense allotjament i en una situació social de vulnerabilitat”. En saber això, el Síndic ha recordat a l’Ajuntament que “l’interès superior de l’infant ha de ser principi inspirador de les actuacions de les administracions públiques, inclosa l’Administració municipal, i que, per tant, qualsevol decisió de l’Administració s’ha de guiar per aquest principi, amb l’objecte de protegir i garantir els drets dels infants”, afirmen.

En el comunicat, el Defensor de les Persones explica que en els darrers dies s’han estat fent gestions en diverses instàncies municipals, incloent l’alcaldia, “sense que a hores d’ara s’hagi resolt la situació residencial de totes les famílies amb infants”. Amb això, el Síndic vol recordar, també, “que les administracions públiques tenen el deure d’adoptar les mesures apropiades per ajudar els progenitors i les altres persones responsables de l’infant a fer efectius els seus drets i, en cas de necessitat, donar ajut material i programes de suport, principalment pel que fa a alimentació, habitatge i altres necessitats bàsiques”.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -