10.7 C
Pals
Dissabte, 6 març 2021

El Suprem presiona a la Generalitat a designar un responsable del buidatge de l’abocador de Vacamorta

Els alcaldes de la Bisbal i Cruïlles han deixat clara la seva posició i reclamen que "es compleixi la sentència"

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Després que el Suprem dictaminés que s’havia de buidar l’abocador de Vacamorta, el Suprem ha decidit donar fins el dimecres 5 d’agost a la Generalitat per tal que designi un responsable de dur a terme la sentència de l’alt tribunal, i en cas que no ho faci, serà el propi conseller de Territori, Damià Calvet, qui haurà d’assumir-ne les tasques, segons informa el Diari de Girona.

El Suprem ha repassat els recursos en la sentència que hi ha hagut durant els últims anys amb relació a les pròrrogues que s’han denegat de manera reiterada. En aquest context, els magistrats consideren que seria “ociosa” qualsevol discussió respecte els terminis, ja que la sentència és d’una “meridiana claredat”.

En aquest sentit, en la sentència exposada el passat dimecres dona cinc dies per tal que el Govern designi la persona encarregada de dur a terme el buidatge, i que en reporti periòdicament els treballs. Una resolució que satisfà els ajuntaments de Cruïlles i la Bisbal d’Empordà, els dos més implicats per la presència de l’abocador, juntament amb Corçà.

Els alcaldes de la Bisbal i Cruïlles han deixat clara la seva posició i reclamen que “es compleixi la sentència”. I dimarts passat es va celebrar un ple ordinari a l’Ajuntament de la Bisbal on es va votar una moció a favor del buidatge de l’abocador i que va tirar endavant per unanimitat.

Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà, considera “obvi” la necessitat de designar una persona que lideri el procés de buidatge de l’abocador i exigeix que s’incorpori l’Ajuntament de la Bisbal a la comissió de seguiment. El batlle de Cruïlles, Dani Encinas, considera que la resolució és una “bona notícia” i demana que no es demori més el procés.

Des de la Plataforma d’Afectats per l’Abocador de Cruïlles (PAAC) consideren que la Generalitat només té la intenció de “demorar el buidatge”, i per això envia aquestes missives reclamant els informes i lamenten que no han tret ni un residu.

També denuncien que durant anys els diferents consellers que hi ha hagut s’han anat traspassant la responsabilitat, però no han fet efectiu el buidatge de l’espai. Ara la preocupació dels veïns i de l’alcalde és saber on aniran a parar els residus que s’extreguin de Vacamorta.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies