13.7 C
Pals
Dimarts, 6 desembre 2022
- Publicitat -

3.500 exemplars de cranc roig retirats en dos dies de voluntariat ambiental a les basses de Santa Cristina d’Aro

Una quarantena de voluntaris han col·laborat en buidar les basses, capturar crancs i retirar els llots

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Societat Catalana d’Herpetologia i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la col·laboració del Grup de Natura Sterna, han organitzat una jornada de voluntariat ambiental per eradicar el cranc de riu americà a dues basses del coll de Can Llach a Romanyà de la Selva, al llarg d’aquest cap de setmana, en el marc d’un projecte subvencionat per la Diputació de Girona, segons informa Àncora.

Una quarantena de voluntaris han col·laborat en buidar les basses, capturar crancs i retirar els llots, ajudant a recuperar uns hàbitats aquàtics ara molt degradats per la presència d’aquesta espècie exòtica invasora. L’organització calcula que s’han pogut retirar més de 3.000 exemplars de cranc roig de la bassa grossa i uns 350 exemplars de la bassa petita.

Són múltiples els impactes que genera al medi natural el cranc de riu americà donat que provoca la transformació física del medi degut als seus costums cavadors, així com la destrucció de la vegetació aquàtica. També depreda sobre els macroinvertebrats, peixos i amfibis, tant d’adults, juvenils o postes, fins al punt en que els desplaça per complet dels hàbitats provocant canvis molt greus. Tot i que l’extracció selectiva mitjançant la captura manual, amb nanses o pesca pot ser eficaç en funció de l’indret, com s’ha pogut comprovar en diferents projectes realitzats amb èxit per la Societat Catalana d’Herpetologia, no existeix cap programa de control totalment eficient d’aquesta espècie. Actualment els esforços es destinen a aturar la seva expansió i l’educació ambiental és l’eina més fiable.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Xavi Gaitx: “Volem que els participants descobreixin la bellesa i la complexitat de l’Ardenya”

Per avançar-nos algunes de les novetats de l'edició d'enguany i donar-nos alguns detalls més sobre la cursa ens ha visitat al Supermatí un dels membres de la organització, Xavi Gaitx. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -