12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

3.500 exemplars de cranc roig retirats en dos dies de voluntariat ambiental a les basses de Santa Cristina d’Aro

Una quarantena de voluntaris han col·laborat en buidar les basses, capturar crancs i retirar els llots

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

La Societat Catalana d’Herpetologia i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, amb la col·laboració del Grup de Natura Sterna, han organitzat una jornada de voluntariat ambiental per eradicar el cranc de riu americà a dues basses del coll de Can Llach a Romanyà de la Selva, al llarg d’aquest cap de setmana, en el marc d’un projecte subvencionat per la Diputació de Girona, segons informa Àncora.

Una quarantena de voluntaris han col·laborat en buidar les basses, capturar crancs i retirar els llots, ajudant a recuperar uns hàbitats aquàtics ara molt degradats per la presència d’aquesta espècie exòtica invasora. L’organització calcula que s’han pogut retirar més de 3.000 exemplars de cranc roig de la bassa grossa i uns 350 exemplars de la bassa petita.

Són múltiples els impactes que genera al medi natural el cranc de riu americà donat que provoca la transformació física del medi degut als seus costums cavadors, així com la destrucció de la vegetació aquàtica. També depreda sobre els macroinvertebrats, peixos i amfibis, tant d’adults, juvenils o postes, fins al punt en que els desplaça per complet dels hàbitats provocant canvis molt greus. Tot i que l’extracció selectiva mitjançant la captura manual, amb nanses o pesca pot ser eficaç en funció de l’indret, com s’ha pogut comprovar en diferents projectes realitzats amb èxit per la Societat Catalana d’Herpetologia, no existeix cap programa de control totalment eficient d’aquesta espècie. Actualment els esforços es destinen a aturar la seva expansió i l’educació ambiental és l’eina més fiable.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -