16.8 C
Pals
Dimarts, 22 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

El temporal de llevant va a menys

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Llevantada de curta durada, perquè avui ja va clarament a menys, però que s’ha fet notar amb pluja, vent i mala mar. El més destacat al Baix Empordà ha estat el temporal marítim amb onades que ahir van oscil·lar entre els 4 i 6 metres, i mar endins, a la mal anomenada boia del Cap de Begur (perquè estaà a unes 35-40 km mar endins), es va registrar una onada màxima que va superar els 12 m d’altura ahir al migida. També hem pogut veure les onades sobrepassant en alguns moments els espigons del port de Palamós o de Sant Antoni de Calonge.

El temporal de mar segueix avui amb mar brava a l’inici del dia, per tant onades que poden superar aquests 4 m d’altura, però anirà millorant l’estat de la mar a la tarda ja amb onades de 2 metres i també el vent entre gregal i llevant anirà perdent intensitat.

La pluja, que els darrers dos dies ha deixa entre 30 i 40 mm al Baix Empordà, avui sumarà alguns litres més, tot i que no serà precipitació tan continuada, serà de caràcter feble i amb acumulacions poc abundants, més probable al matí amb algun ruixat residual i novament al final del dia.

Pel que fa a temperatura sensació de poc confort tèrmic, tot i que entre migmatí i migdia es poden obrir alguns tímides clarianes, amb valors entre els 5 ºC de mínima i els 12 ºC de màxima. Demà restes residuals del temporal, encara algun plugim al matí, i pel cap de setmana torna el sol, això sí amb un divendres amb temperatura mínima molt més baixa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Paul Di’Anno, l’exvocalista dels Iron Maiden, als 66 anys

Paul Di’Anno ha mort als 66 anys després d’uns anys on arrossegava problemes de salut, que el van deixar en cadira de rodes. El músic va ser vocalista de Iron Maiden en els dos primers discs. Posteriorment va actuar amb Battlezone i Killers, i també va realitzar nombrosos llançaments en solitari o col·laborant amb altres
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -