10.6 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

El temporal de llevant va a menys

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Llevantada de curta durada, perquè avui ja va clarament a menys, però que s’ha fet notar amb pluja, vent i mala mar. El més destacat al Baix Empordà ha estat el temporal marítim amb onades que ahir van oscil·lar entre els 4 i 6 metres, i mar endins, a la mal anomenada boia del Cap de Begur (perquè estaà a unes 35-40 km mar endins), es va registrar una onada màxima que va superar els 12 m d’altura ahir al migida. També hem pogut veure les onades sobrepassant en alguns moments els espigons del port de Palamós o de Sant Antoni de Calonge.

El temporal de mar segueix avui amb mar brava a l’inici del dia, per tant onades que poden superar aquests 4 m d’altura, però anirà millorant l’estat de la mar a la tarda ja amb onades de 2 metres i també el vent entre gregal i llevant anirà perdent intensitat.

La pluja, que els darrers dos dies ha deixa entre 30 i 40 mm al Baix Empordà, avui sumarà alguns litres més, tot i que no serà precipitació tan continuada, serà de caràcter feble i amb acumulacions poc abundants, més probable al matí amb algun ruixat residual i novament al final del dia.

Pel que fa a temperatura sensació de poc confort tèrmic, tot i que entre migmatí i migdia es poden obrir alguns tímides clarianes, amb valors entre els 5 ºC de mínima i els 12 ºC de màxima. Demà restes residuals del temporal, encara algun plugim al matí, i pel cap de setmana torna el sol, això sí amb un divendres amb temperatura mínima molt més baixa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -