14.1 C
Pals
Dissabte, 27 abril 2024
- Publicitat -

Dimecres de ple hivern amb gelades

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Encarem un dimecres ben fred i també amb alguns elements d’inestabilitat. La massa d’aire polar ens ha arribat i ens deixa un ambient de ple hivern amb temperatura mínima sota zero en zones de l’interior del Baix Empordà com els -1 ºC de la Bisbal, o els -0,5 ºC de Verges i Torroella de Montgrí, en punts de zones enclotades fregant la costa el termòmetre també ha fregat els 0 ºC, i a la temperatura màxima li costarà arribar als 10 ºC.

Aquest matí i fins a migdia o primera hora de la tarda tindrem un cel variable, que tal com va passar ahir, pot deixar algun curt ruixat, molt localment acompanyat de calamarsa, calabruix o neu rodona.  

Ahir cap a les 15 h de la tarda a localitats com Mont-ras, Palafrugell i Begur entre d’altres, es va produir una calamarsada, acompanyada a estones per pedra tova o calabruix que va tenyir de blanc les superfícies d’aquestes localitats. 

L’estat de la mar continua agitat, però avui anirà a menys amb maregassa tendint a forta maror. El vent passa a component nord, afectant més la meitat septentrional de la comarca però sense ser massa destacable.

Els propers dies continurem parlant de fred intens, gelades nocturnes i Tramuntana que bufarà amb més força  a partir de divendres.  

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -