20.3 C
Pals
Diumenge, 12 maig 2024
- Publicitat -

Canvi de temps pel cap de setmana

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres amb calor que es normalitza a l’època de l’any. Serà una jornada calorosa amb màximes de fins a 35 ºC, però ja no tindrem temperatures tan extremes com les dels darrers dies, quan es van fregar o superar els 40ºC al Baix Empordà. La passada matinada encara ha estat tropical o fins i tot tòrrida en sectors de la costa de 20 a 25ºC, donant peu a un inici de divendres molt xafogós.

L’estat del cel serà assolellat amb vent de garbí de força moderada a la tarda. A la costa en general bon estat de la mar entre marejol i lleugera maror a la tarda.

Pel cap de setmana arriba un canvi de temps. Matí de dissabte més assolellat, incrementant la nuvolositat a la tarda. La temperatura baixa i s’assoliran màximes de 30 a 32ºC. A partir de la nit de dissabte, matinada de diumenge i matí de diumenge plourà. La pluja localment serà intensa i acompanyada de tempesta.

Diumenge l’ambient serà radicalment més fresc respecte als dies anteriors amb cel força tapat, pluja que pot ser abundant i deixar entre 20 i 50 mm al Baix Empordà, més probable al llarg de la primera meitat del dia. La setmana també acabarà amb una entrada de vent de component nord que pot bufar amb cops de més de 60 km/h i provocarà alteració marítima, entre forta maror i maregassa diumenge a la tarda amb onades superiors als dos metres.

La temperatura es mantindrà a ratlla, fins i tot lleugerament per sota els valors de l’època de l’any durant els darrers dies d’agost de la setmana vinent i amb risc de nous ruixats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Bisbal Bàsquet es juga l’ascens a LEB Plata avui a Llíria

Aquesta tarda, el sol Gironès Bisbal Bàsquet es juga l'ascens a LEB Plata a un últim partit. A les 17 h, s'enfrontarà al Bilbao Bisbal Basket després d'haver aconseguit la seva primera victòria ahir contra l'Eurogaza cordovès per 72-63.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -