Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

24.8 C
Pals
Dijous, 12 juny 2025
- Publicitat -

El trauma dels llagostins bornis

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El trauma dels llagostins bornis
Loading
/
Reproductor d'àudio

Així titula l’assaig que ha escrit en Rossend Domenech sobre les barbaritats que es fan al voltant de l’alimentació. I m’agrada parlar d’aquest personatge perquè ell és qui va donar la “xispa” i la inspiració del que us he parlat en algun altra post: els restaurants km0. Que per cert, aquest any es fa l’ entrega de plaques dels restaurants km0 a l’Empordà, el 2020 ens ha tocat als empordanesos a fer d’amfitrions de tot Catalunya. Serà a Sant Feliu el dilluns 2 de març proper. Paral.lelament hi haurà un gran mercat de productors ecològics km0 de tot Catalunya.
Aquest autor el podeu conèixer també a través del Congrés virtual d’alimentació ecològica km0 i ens explica perquè els llagostins dels supermercats a vegades els manca un ull. Precisament demà fem la presentació d’aquest esdeveniment on line paral.lelament al Ecomercat Món Empordà. Hi haurà una taula rodona sobre alimentació i sostenibilitat amb l’Esther Peñarrubias, traductora del bestseller: “residu zero a casa”, la cuinera km0 Iolanda Bustos i jo mateixa. Ho conduirà la Pilar Sampietro, periodista radiofònica especialitzada en ecologia i  autora del llibre “la Ciutat comestible”.
Aquest congrés que us comento el podrem veure per internet durant 7 dies del 15 al 21 de febrer. Temes que hi ha entra d’altres: llavors ancestrals i bancs de llavors, agricultura i ramaderia respectuosa, fertilitat de la terra, alimentació adequada per una bona fertilitat, alimentació energètica, qualitat dels aliments ecològics, quins són els químics que hi ha als aliments que ens perjudiquen, alimentació adequada per malalts de càncer, alimentació infantil, alimentació en trastorns alimentaris d’ adolescents, alimentació adequada per una bona menstruació, per una bona fertilitat, com menjar eco per 10€ a la setmana en un pis d’estudiants, alimentació ayurvèdica, xinesa, psicopneuroinmunològica, energètica, organització de la cuina, fermentats, aigua, menjadors escolars ecològics, com comprar i a on comprar, restaurants ecològics, restaurants km0, el malbaratament alimentari, sobirania alimentaria, apicultura respectuosa, bany de bosc i com compostar l’orgànic.
Hi ha prop de 40 ponents uns més coneguts altres no tant, hi ha: la Ada Parellada, en Josep Pàmies, Gustavo Duch, la Montse Bradford, la Mª del Mar Jiménez, l’Esteve Mirangels, la Marta León, Berta Cabré, Xavier Uriarte, Xavier Cañellas, Sergio Salgado, Marta Meléndez, Virginia Ruipérez, Odile Fernández, Maria Frigola, Maria Dolores Raigón, Charo Tovar, Nicolás Olea, entre d’altres. Els interessats podeu trobar informació a la web: congresoalimentacionecologica.com

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios