22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Els arrossaires de Pals, en alerta per un fong que amenaça la collita

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Arròs de Pals està en alerta per la detecció del fong de la piriculariosi, sobretot en aquelles varietats sensibles. Aquesta campanya s’estan donant condicions climàtiques idònies pel desenvolupament del fong: altes temperatures i una humitat molt elevada.

A l’Empordà, estan duent a terme tractaments preventius, però tot i així asseguren que estan preocupats, ja que les actuals matèries actives autoritzades en el conreu de l’arròs no són tant efectives com el triciclazol. Aquesta substància per primer cop ha perdut l’autorització excepcional de la Comissió Europea.

Al delta de l’Ebre, Unió de Pagesos ha advertit d’una pèrdua en la collita d’arròs d’entre el 20% i el 50% i afectacions fins el 70% segons les varietats a causa de la proliferació del fong. Per això, han demanat al Departament d’Agricultura que faci una valoració dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada.

El fong de la piriculariosi, conegut científicament com a Magnaporthe grisea, afecta la fulla i la tija de l’arròs i és especialment nociu per al conreu quan ha sortit l’espiga, ja que l’asseca.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -