8.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Els Comuns demanen la compareixença al Parlament de la plataforma palamosina Salvem la Pineda d’en Gori

La finalitat és que els activistes puguin explicar els motius per aturar la construcció d'un tercer edifici a la Pineda

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El diputat de Catalunya En Comú Podem (CatECP), David Cid, ha proposat la compareixença de la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori a Palamós, una setmana després de registrar una Proposta de Resolució a la Mesa del Parlament per aturar la construcció d’un tercer edifici a la Pineda, amb la finalitat que els activistes puguin explicar els motius per aturar-ne la construcció.

Cid ha citat a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, en la que representa als Comuns, a la portaveu de la plataforma ecologista, Zeta Figa, amb qui s’hi va comprometre el 5 de setembre passat en una trobada que van mantenir coincidint amb una acció reivindicativa de SOS Costa Brava donat que fa dos anys que SOS Costa Brava i la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori batallen per frenar l’especulació urbanística en aquest indret de Palamós i el grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem (CatECP) s’hi ha posicionat a favor en diverses Propostes de Resolució.

L’Ajuntament de Palamós va autoritzar a l’empresa Certis a construir dos edificis de 48 apartaments de luxe a la part nord del que resta de la Pineda d’en Gori. Tenen una tipologia d’edificis urbans i un gran impacte ambiental, ja que no estan integrats en el paisatge ni amb les construccions preexistents en el seu entorn.

En aquest context, la plataforma Aturem la Pineda d’en Gori va interposar un contenciós administratiu contra aquestes dues construccions, tot i això, en aquests moments està prevista la construcció d’un tercer edifici amb piscina inclosa just al seu costat. Aquest edifici encara quedaria situat molt més a prop de la costa, a menys de 500 metres, i per la seva ubicació acabaria provocant un gran efecte pantalla i alhora seria necessària una nova tala de pins per poder-lo edificar.

El permís de construcció d’aquest tercer edifici està pendent d’aprovació per part de l’Ajuntament de Palamós. La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori també ha presentat un recurs d’alçada contra el Departament de Cultura, ja que ha realitzat un informe positiu perquè es pugui edificar en aquesta zona, que afecta directament a un Bé d’Interès Cultural.

En la proposta de Resolució registrada recentment per CatECP, David Cid també aposta per comprar els terrenys a través del Conservatori del Litoral que es preveu crear a partir de la recentment aprovada Llei d’Ordenació del Litoral.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies