8.4 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Els Comuns reclamen un camí de ronda “natural” a Palamós

Els Comuns volen que en el seu lloc s'impulsi, des del Departament de Territori conjuntament amb l'Ajuntament de Palamós, “un nou projecte de restauració del camí de ronda que preservi els valors naturals de l'espai amb la mínima intervenció paisatgística possible”

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El portaveu de Catalunya – En Comú Podem a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, David Cid, ha registrat una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya per tal d’aturar el projecte de restauració del camí de ronda de Palamós entre el Pedró i la platja de Castell, anomenat ‘Parc Natur Urbà’. Els Comuns volen que en el seu lloc s’impulsi, des del Departament de Territori conjuntament amb l’Ajuntament de Palamós, “un nou projecte de restauració del camí de ronda que preservi els valors naturals de l’espai amb la mínima intervenció paisatgística possible”.

La Proposta de Resolució de CatECP també demana que l’administració catalana “es pronunciï i emeti un informe vinculant sobre la compatibilitat del projecte actual amb l’interès geològic de l’espai, afegint mesures preventives o protectores que siguin necessàries”. A més, els Comuns consideren necessari “un informe vinculant sobre la idoneïtat del projecte perquè sigui compatible amb les espècies protegides existents”.

A més a més, la proposta demana que l’administració catalana “emeti un informe vinculant sobre la idoneïtat de traslladar la franja de baixa combustibilitat de la Pineda d’en Gori fins l’anella agrícola propera, més al nord”.

Parc Natur Urbà, un projecte amb polèmica

El projecte ‘Parc Natur Urbà‘ que substitueix al camí de ronda existent es troba, en part, en el perímetre d’un polígon d’actuació urbanístic (PAU) que el Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) anomena ‘PAU 10 Pineda d’en Gori’ i que comprèn els terrenys forestals situats a l’entorn de la Cala S’Alguer, un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Una part important del recorregut del ‘Parc Natur Urbà’ que es pretén construir passa per l’espai d’interès geològic del Cap Gros, La Fosca i Sant Esteve. “En tot el projecte no s’esmenta ni es té en compte que aquest és un espai declarat d’Interès Geològic per la Generalitat de Catalunya”, denuncien els Comuns, a més de què “hi ha determinada fauna i flora protegida o en perill d’extinció que només és present en aquests hàbitats rupícoles, únics a Palamós, i molt escassos als municipis de l’entorn”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies