25.1 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019

Els deures del nou delegat d’educació amb el Baix Empordà

"Demà divendres parlarem amb el nou delegat, en Martí Fonalleras, i li podrem preguntar per tot això. Però ja avancem que tindrà molta feina, aquesta legislatura"

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Ja sabeu com funciona això dels nous governs. Nou govern, i nou repartiment de càrrecs entre els partits que el formen. Això està bé a segons quines institucions, i representa un problema quan passa als mitjans de comunicació públics. Però en aquest cas, parlem de la delegació d’ensenyament a Girona.

Aquesta legislatura, el conseller d’educació i el seu equip és d’Esquerra Republicana, i aixòvol dir que ha calgut buscar un relleu per qui fins ara era el delegat del departament a Girona, Josep Polanco.

L’escollit és un baix-empordanès: Martí Fonalleras. És el cap de l’oposició republicà a l’Ajuntament de Calonge. I si el senyor Fonolleras ens està escoltant, li volem fer un repàs dels deures que té el departament d’Educació amb la seva comarca:

  • Per una banda, diverses escoles del Baix Empordà s’han mobilitzat els darrers mesos per reclamar que els seus alumnes estudiïn en jornada continuada, i no amb els horaris infernals que tenen fins ara. Una de les protestes ha estat a Calonge i Sant Antoni, així que, senyor Fonalleras, ja en deu ser conscient.
  • A Vall-llobrega ja fa anys que reclamen una nova escola que substitueixi els barracons on estudien. Fa uns mesos que hi havia un compromís del departament per construir-la. Però de moment, res.
  • I a Verges, reclamen un nou institut escola perquè les instal·lacions actuals són indignes. Vam parlar amb la portaveu de les famílies i realment la situació és per posar-se a plorar.

Aquestes són algunes de les problemàtiques més recents. Però recordem que a principis de curs va saltar la polèmica perquè un institut del poble havia perdut la qualificació d’alta complexitat. Demà divendres parlarem amb el nou delegat, en Martí Fonalleras, i li podrem preguntar per tot això. Però ja avancem que tindrà molta feina, aquesta legislatura.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies