Els operadors privats i el Club Vela Calella mantindran la gestió de les boies de fondeig de les platges del Canadell i del Port Bo. L’Ajuntament de Palafrugell ha resolt que l’empresa balear que havia guanyat el concurs en un primer moment no presenta la “solvència tècnica” requerida per dur a terme el servei, segons ha explicat a Ràdio Capital l’alcalde Josep Piferrer.

És una informació que també ha avançat Ràdio Palafrugell.

L’Ajuntament va adjudicar la gestió de les boies a una Unió Temporal d’Empreses balear anomenada Aubamar. Això va provocar preocupació perquè uns privats i el Club Vela Palafrugell havien fet tradicionalment aquestes tasques i perdien una font d’ingressos important. En realitat, l’Ajuntament no tenia cap altra opció que permetre signar el contracte amb l’empresa que fes la millor oferta econòmica.

Els operadors tradicionals van presentar al·legacions a l’adjudicació, cosa que va fer que les boies no s’instal·lessin al Port Bo i al Canadell seguint el calendari habitual. En realitat, aquestes al·legacions no s’han resolt encara perquè encara quedava dur a terme un pas previ obligat per la normativa d’adjudicacions: demanar a l’empresa guanyadora del contracte que presenti un informe de solvència tècnica.

Segons l’alcalde Josep Piferrer, la conclusió de l’Ajuntament és que l’empresa no té prou solvència tècnica, de manera que no pot dur a terme el servei.

D’aquesta manera, els licitants que van quedar en segona posició al concurs seran els encarregats d’instal·lar les boies. L’alcalde calcula que ja hi seran durant la propera setmana.