9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

Els partits de la Bisbal defensen canviar el POUM

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després que Ràdio Capital fes públic que pla urbanístic parcial Sud-2 de la Bisbal d’Empordà es troba en pausa a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi sobre la seva legalitat, els partits polítics que conformen el ple de la Bisbal s’hi han pronunciat.

Hi ha un consens en la majoria de partits: el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal és el que ha permès planificar un supermercat al costat del barri de la Guardiola. A més, els partits del govern demanen actualitzar-lo per limitar la superfície comercial.

PSC (oposició)
El cap de l’oposició, Oscar Aparicio (PSC), apunta al POUM com a origen d’aquest maldecap. En el seu mandat, explica que van preveure una zona comercial a la zona sud. Ara, creu que el millor és modificar el pla general perquè la Bisbal ja està “saturada” de superfícies comercials.

Aparicio lamenta que el pla urbanístic s’aprovés per silenci administratiu, és a dir sense passar pel ple municipal, a causa de la manca de consens entre els grups polítics. A més, esmena que el govern hagi obert la porta a la nova zona comercial sense tenir en compte els habitatges que també s’haurien de construir en el mateix espai.

CUP (govern)

Els anticapitalistes entenen que s’aprovés el pla parcial perquè seguia les indicacions del POUM, però asseguren que la construcció d’un supermercat no segueix el seu model de poble. Per això, han encarregat un informe per estudiar la viabilitat de reformar el POUM limitar l’extensió dels nous comerços. Josep Maria Castells és el seu portaveu.

Tot i formar part del govern, la CUP no va votar a favor del pla parcial.

Compromís per la Bisbal (oposició)
Compromís per la Bisbal, a l’oposició, assegura que vol promocionar el comerç local, però alhora admet que els propietaris del terreny tenen dret a construir-hi un supermercat. Asseguren que, si les parts haguessin parlat, s’hauria evitat arribar a aquest punt i assenyalen que aquesta manca de diàleg ha propiciat altres conflictes com el de la Biblioteca Central Comarcal o el de Sorea. També recriminen que s’assabentin d’aquestes polèmiques pels mitjans de comunicació abans que pel mateix govern. Xavier Font és el portaveu de Compromís per la Bisbal.

Convergència i Unió (oposició)

Per part de Convergència i Unió, Núria Anglada defensa que s’han fet tots els passos legals, però critica que no se’ls ha informat prou.

Anglada creu que un nou supermercat no suposarà un desastre pel petit comerç.

ICV-EUiA (govern)
Des del govern, la portaveu d’ICV-EUiA Maite Bravo creu que un nou supermercat aniria en detriment del petit comerç. Pensa que aquest aspecte s’hauria d’haver debatut quan es va aprovar el POUM i que aleshores ells desconeixien el projecte d’aquesta gran superfície. Bravo ha definit la qüestió com una “patata calenta” que han heretat de l’anterior govern liderat pel socialista Oscar Aparicio i la democratacristina Núria Anglada. La regidora demana encetar un debat per repensar el model de ciutat i calibrar si la Bisbal suportarà una nova gran superfície.

ERC (govern i alcaldia)

Per la banda d’Esquerra Republicana, l’alcalde Lluís Sais defensa que el pla parcial s’adequa al POUM. Sais assegura que ell no pot evitar l’obertura de supermercats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La palamosina Victòria Dispès Martinench celebra 100 anys

Ahir dilluns 30 de gener, la palamosina Victòria Dispès Martinench, va celebrar el seu aniversari, arribant a la destacada...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -